Ο Όμιλος Coca-Cola HBC για 4η χρονιά κορυφαίος στον κλάδο στους Δείκτες DJSI

Ο Όμιλος Coca-Cola HBC για 4η χρονιά κορυφαίος στον κλάδο στους Δείκτες DJSI

Η μοναδική αυτή επίδοση καταδεικνύει τις κορυφαίες πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης και διαφάνειας του Ομίλου Coca-Cola HBC.

Ο Όμιλος CocaCola HBC, κορυφαίος εμφιαλωτής των προϊόντων της The CocaCola Company, κατέλαβε για τέταρτη συνεχή χρονιά την ηγετική θέση, σύμφωνα με τους Δείκτες Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones (DJSI), ξεπερνώντας όλες τις εταιρείες του κλάδου. Ο Όμιλος συγκέντρωσε 90 μονάδες στη συνολική βαθμολογία, 38 μονάδες πάνω από το μέσο όρο του κλάδου, ως αποτέλεσμα μιας χρονιάς ισχυρών επιδόσεων στις εργασιακές πρακτικές, στη στρατηγική για τις αναδυόμενες αγορές, στα θέματα υγείας – διατροφής αλλά και στο περιβάλλον.

Το 2016 προτεραιότητες του Ομίλου Coca-Cola HBC παρέμειναν η περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος, η προώθηση θετικών αλλαγών από κοινού με τους συνεργάτες του στο πλαίσιο μίας βιώσιμης αλυσίδα αξίας και η υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται.

Χτίζοντας στα επιτεύγματα των προηγούμενων ετών, η εταιρεία μείωσε το δείκτη κατανάλωσης νερού που απαιτείται για την παραγωγή ενός λίτρου προϊόντος κατά 3% το 2016. Αντίστοιχα, το ποσοστό χρήσης ενέργειας μειώθηκε κατά 5%, γεγονός που σημαίνει ότι απαιτείται μικρότερη κατανάλωση ενέργειας για την παραγωγή ενός λίτρου προϊόντος. Παράλληλα, ανακυκλώθηκε το 37% των συσκευασιών που κυκλοφόρησαν στην αγορά το 2016.

Ο Όμιλος Coca-Cola HBC εξυπηρετεί περίπου 600 εκατ. καταναλωτές σε 28 χώρες, σε 3 ηπείρους. Το 2016, η εταιρεία επένδυσε €7,3 εκατομμύρια, ποσό που αντιστοιχεί στο 1,6% των εσόδων προ φόρων, σε προγράμματα για τις τοπικές κοινωνίες, με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, την υπεύθυνη διαχείριση υδάτινων πόρων και αναπτυξιακά προγράμματα για τους νέους, σε συνεργασία με περισσότερες από 294 ΜΚΟ.

Επιδόσεις βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου Coca-Cola HBC για το 2016:

• Άμεση απασχόληση 31.083 εργαζομένων

• Συνεργασία με 35.000 προμηθευτές

• Επένδυση €3,1 δισ. σε προμηθευτές

• Καταβολή €281 εκατ. σε φόρους

• Μείωση των άμεσων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 6% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά

• Μείωση των αποβλήτων ανά λίτρο παραγόμενου προϊόντος κατά 33% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά

Βαθμολογία 88% στο Δείκτη Δέσμευσης Εργαζομένων

Στην Ελλάδα, η CocaCola Τρία Έψιλον, συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων του Ομίλου CocaCola HBC, μέσω των πρακτικών που εφαρμόζει στις παραγωγικές μονάδες και εγκαταστάσεις που λειτουργεί στη χώρα, αλλά και των πρωτοβουλιών της για την αειφόρο ανάπτυξη. Κατά αντιστοιχία, οι σημαντικότερες επιδόσεις για το 2016 ήταν:

• Άμεση απασχόληση 1.500 εργαζομένων

• Ποσό φόρων 2016, 18 εκατ. ευρώ. Αν συνυπολογίσουμε και τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές που περισυνέλλεξε και απέδωσε η εταιρεία στο Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, το συνολικό ποσό ξεπερνά τα 100 εκατ ευρώ.

• Μείωση των άμεσων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 5,1% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά

• Αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης αποβλήτων κατά 10,1% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά

• Βαθμολογία 88% στο Δείκτη Δέσμευσης Εργαζομένων

Μάθετε περισσότερα για τις επιδόσεις αειφορίας του Ομίλου Coca-Cola HBC στο http://coca-colahellenic.com/en/sustainability/ και της Coca-Cola Τρία Έψιλον στο https://gr.cocacolahellenic.com/gr/etairikiipefthinotita/

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter