Ο Όμιλος ΟΤΕ δημιούργησε νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για παιδιά στο Καρπενήσι

Ο Όμιλος ΟΤΕ δημιούργησε νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για παιδιά στο Καρπενήσι

Περισσότερα από 500.000 ευρώ έχει διαθέσει, τα τελευταία πέντε χρόνια, ο Όμιλος ΟΤΕ, για τον εξοπλισμό 11 μονάδων για παιδιά σε νοσοκομεία όλης της χώρας.

Πλέον, δημιούργησε και Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Καρπενήσι, το οποίο απέχει 74 χιλιόμετρα από τη Λαμία και 288 από την Αθήνα και μέχρι πρόσφατα οι οικογένειες που τα παιδιά τους αντιμετώπιζαν έκτακτα περιστατικά υγείας ζούσαν μια περιπέτεια για να φθάσουν στα «Επείγοντα» ενός μεγάλου νοσοκομείου.

«Όταν ο γιος μου ήταν δύο ετών ανέβασε πυρετό 38,8, έχασε τις αισθήσεις του και έκανε σπασμούς», θυμάται ο κύριος Ανδρέας Καραγκούνης. «Για το νοσοκομείο της Λαμίας έπρεπε να οδηγήσουμε μιάμιση ώρα με στροφές και μεγάλη ταλαιπωρία», σημειώνει και προσθέτει:«Όταν ήρθαμε εδώ οι γιατροί και οι νοσηλευτές έπεσαν πάνω στο παιδί και το φρόντισαν. Δεν φαντάζεστε πόσο σημαντικό είναι, για εμάς τους γονείς, να έχουμε κοντά μας ένα σωστά εξοπλισμένο ιατρείο και τους γιατρούς που εμπιστευόμαστε.»

«Ειδικά το χειμώνα με τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν εδώ είναι δύσκολο και επικίνδυνο», συμπληρώνει η κυρία Βασιλίκη Μάκκα, μητέρα τριών παιδιών.

 Ο Όμιλος ΟΤΕ ήρθε να δώσει λύση στο πρόβλημα και στην αγωνία των κατοίκων με μια σημαντική προσφορά: σε συνεργασία με το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» δημιούργησε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου.

«Η δημιουργία ΤΕΠ για παιδιά μας λύνει τα χέρια και αυξάνει την ασφάλεια και αξιοπιστία του εξοπλισμού που διαθέτουμε ώστε να αντιμετωπίζουμε τα επείγοντα περιστατικά», επισημαίνει η κυρία Μαρία Παυλίδου παιδίατρος και συντονίστρια του παιδιατρικού τμήματος του νοσοκομείου.

Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει δείξει επανειλημμένα στο παρελθόν το ενδιαφέρον του τόσο για τις νέες γενιές, που αποτελούν το μέλλον αυτής της χώρας, όσο και για τα μικρά παιδιά. Μέσα σε μια πενταετία έχει διαθέσει πάνω από 500.000 ευρώ για να εξοπλίσει 11 μονάδες υγείας για παιδιά.

«Όταν ένα παιδί φτάνει στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, ο χρόνος είναι πολύτιμος για την έκβαση της υγείας του. Ενισχύοντας τις υποδομές και τον εξοπλισμό των παιδιατρικών μονάδων διευκολύνουμε το απαιτητικό έργο των γιατρών για τη φροντίδα των παιδιών. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μπορούμε να στηρίζουμε την υγεία των παιδιών μας και να κάνουμε τη διαφορά για το μέλλον τους», τονίζει η κα Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ.

Το Παιδιατρικό ΤΕΠ του Καρπενησίου έχει ξεκινήσει ήδη τη λειτουργία του και υπολογίζεται να εξυπηρετεί τουλάχιστον 7.000 παιδιά ετησίως από το Καρπενήσι και τις γύρω περιοχές.

Το έργο του Ομίλου ΟΤΕ συνεχίζεται με την συμβολή του στη δημιουργία ακόμη δύο ΤΕΠ: στο «Καραμανδάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα και στο «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Μόνο για το 2016 η κοινωνική συνεισφορά του Ομίλου ΟΤΕ ξεπέρασε τα 3,6 εκατ. Ευρώ.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

18/07/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter