Ο Ορμπάν επικαλείται το αποικιακό παρελθόν της Ολλανδίας για να… στηρίξει την ομοφοβία του!

Ο Ορμπάν επικαλείται το αποικιακό παρελθόν της Ολλανδίας για να… στηρίξει την ομοφοβία του!

Η κριτική που δέχτηκε η Ουγγαρία από την Ολλανδία με αφορμή το νέο νόμο για τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ “βρωμάει” ηθική ανωτερότητα που είναι ριζωμένη στο αποικιοκρατικό παρελθόν, δήλωσε σήμερα ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Την περασμένη εβδομάδα οι ηγέτες της ΕΕ επέκριναν τον Όρμπαν σε σχέση με έναν νόμο που απαγορεύει στα σχολεία της χώρας να χρησιμοποιούν υλικό το οποίο θεωρείται ότι προωθεί την ομοφυλοφιλία με τον ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε να τον καλεί να σεβαστεί τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ ή να αποχωρήσει από το μπλοκ.

“Είναι μια αποικιοκρατική προσέγγιση”, δήλωσε σήμερα στο δημόσιο ραδιόφωνο ο Όρμπαν. “Δεν σκέφτονται καθόλου τι μπορούν και τι δεν μπορούν να λένε για ένα άλλο έθνος και για τους νόμους μιας άλλης χώρας”, σημείωσε.

Ο Όρμπαν, ο οποίος του χρόνου θα είναι αντιμέτωπος με βουλευτικές εκλογές, γίνεται όλο και πιο ακραίος στην κοινωνική πολιτική στην προσπάθειά του, όπως υποστηρίζει, να προστατεύσει αυτό που αποκαλεί παραδοσιακές ουγγρικές χριστιανικές αξίες από τον δυτικό φιλελευθερισμό.

Η κυβέρνησή του λέει ότι ο νόμος, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ την επόμενη εβδομάδα, δεν στοχοποιεί τους ομοφυλόφιλους αλλά αποσκοπεί στην προστασία των παιδιών, των οποίων οι γονείς θα πρέπει να έχουν τον κύριο ρόλο στην σεξουαλική τους εκπαίδευσή.

Η ΕΕ ασκεί πιέσεις στον Όρμπαν να αποσύρει τον νόμο και 17 από τους 27 ηγέτες της ΕΕ υπέγραψαν επιστολή με την οποία επαναλαμβάνουν την δέσμευσή τους για την προστασία των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter