Ο Όρμπαν… «έσπευσε» να συγχαρεί τους ακροδεξιούς φίλους του στην Ιταλία

Ο Όρμπαν… «έσπευσε» να συγχαρεί τους ακροδεξιούς φίλους του στην Ιταλία

Η πρωτιά του ακροδεξιού κόμματος «Fratelli d’ Italia» στις πρόωρες εκλογές προκάλεσε σοκ στην Ευρώπη που παρακολουθεί την εξέλιξη ενός «προαναγγελθέντος» δράματος, με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων να εκφράζονται και στην κάλπη, φέρνοντας στο «τιμόνι» της χώρας, όπως όλα δείχνουν, τη Τζόρτζια Μελόνι.

Οι πολιτικές καταβολές του πρώτου κόμματος που, σύμφωνα με το Politico θα δημιουργήσουν την «πιο δεξιά κυβέρνηση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» στην Ιταλία και η ρητορική της Μελόνι, βρήκε εξ αρχής απήχηση στον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, εξίσου γνωστό για τις ακροδεξιές απόψεις και πολιτικές του.

Υπό αυτό το πρίσμα, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως ο Όρμπαν ήταν από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος, ηγέτης κράτους που συνεχάρη την Τζόρτζια Μελόνι και τους Σαλβίνι – Μπερλουσκόνι, οι οποίοι θα συγκροτήσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Μέσω μηνύματος του Μπάλαζ Όρμπαν, πολιτικό διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας μίλησε για «φίλους που μοιράζονται ένα κοινό όραμα και προσέγγιση στις ευρωπαϊκές προκλήσεις σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter