Τέμπη: Ο ΟΣΕ δεν παρέδωσε στη ΡΑΣ κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία για την εκπαίδευση των σταθμαρχών

Τέμπη: Ο ΟΣΕ δεν παρέδωσε στη ΡΑΣ κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία για την εκπαίδευση των σταθμαρχών

Κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία, σχετικά με τις ώρες εκπαίδευσης των σταθμαρχών σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, δεν παρέδωσε ο ΟΣΕ, όχι μόνο κατά την έφοδο των ελεγκτών της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού το μεσημέρι της Τρίτης, αλλά ούτε και σήμερα Πέμπτη όταν τα στοιχεία ζητήθηκαν για δεύτερη φορά εγγράφως, στο πλαίσιο έρευνας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, πρόκειται για τα παρουσιολόγια και άλλα έγγραφα στα οποία θα έπρεπε να έχουν καταγραφεί με ακρίβεια οι ώρες εκπαίδευσης 72 σταθμαρχών του ΟΣΕ.

Πιο αναλυτικά η διαδικασία εκπαίδευσης των σταθμαρχών περιλαμβάνει με βάση τα εσωτερικά πρωτόκολλα του ΟΣΕ, συνολικά 716 ώρες θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης. Από αυτές οι 524 ώρες αφορούν σε θεωρητική εκπαίδευση και οι υπόλοιπες 192 ώρες θεωρίας παράλληλα με πρακτική εκπαίδευση.

Ωστόσο στους ελεγκτές του ΟΣΕ δεν παραδόθηκαν τα παριουσιολόγια τα οποία θα δείχνουν πόσες ακριβώς ώρες διήρκησε η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των νέων σταθμαρχών, μεταξύ αυτών και του σταθμάρχη της τραγωδίας των Τεμπών.

Δηλαδή κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν ότι πράγματι είχαν τηρηθεί όλα όσα προβλέπει η νομοθεσία σχετικά με την εκπαίδευση των σταθμαρχών.

Η έρευνα πάντως της ΡΑΣ συνεχίζεται καθώς αναμένεται να εκδοθεί πόρισμα για τα αίτια της τραγωδίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter