Ο ΟΣΕ ανακοινώνει σταθμάρχες για… 6 μήνες – Αναρτάται στη «Διαύγεια» την ημέρα της τραγωδίας στα Τέμπη

Ο ΟΣΕ ανακοινώνει σταθμάρχες για… 6 μήνες – Αναρτάται στη «Διαύγεια» την ημέρα της τραγωδίας στα Τέμπη

Τη στιγμή που η Ελλάδα παρακολουθεί «μουδιασμένη» την ασύλληπτη τραγωδία με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 38 ανθρώπους, και ενώ τα ερωτήματα για τις ευθύνες πληθαίνουν ώρα με την ώρα, αναρτάται στη «Διαύγεια» η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ για «ανάθεση παροχής Υπηρεσιών της ειδικότητας του Σταθμάρχη για χρονικό διάστημα 6 μηνών».

Ενόσω ο 60χρονος σταθμάρχης, που έχει συλληφθεί και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, φαίνεται πως ήταν πρώην αχθοφόρος του ΟΣΕ, που εκπαιδεύτηκε πριν από λίγους μήνες, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο Οργανισμός δρομολογεί «ανάθεση παροχής Υπηρεσιών της ειδικότητας του Σταθμάρχη», σε εξωτερικούς συνεργάτες (73) άτομα, για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών  με κόστος το οποίο θα αγγίξει τα 970.920,00 ευρώ.

Αίσθηση, μάλιστα, προκαλεί το γεγονός πως η δημοσίευση της σχετικής απόφασης του ΔΣ με ημερομηνία 16 Φεβρουαρίου 2023, αναρτάται στη «Διαύγεια» το πρωί της 1ης Μαρτίου, λίγες ώρες μετά την απίστευτη τραγωδία.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ του ΟΣΕ, λοιπόν αφορά: «την ανάθεση παροχής Υπηρεσιών της ειδικότητας του Σταθμάρχη, σε εξωτερικούς συνεργάτες (73) άτομα, για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών (ήτοι από 01.04.2023 μέχρι και 30.09.2023), οι οποίοι θα απασχοληθούν σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, σύμφωνα με τις ανάγκες του Οργανισμού».

Και προσθέτει: «το κόστος απασχόλησής τους εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο ποσό των επτακοσίων ογδόντα τριών χιλιάδων (783.000,00) ευρώ πλέον ΦΠΑ, ήτοι 970.920,00 ευρώ».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter