Ο Παν. Κουρουμπλής μιλά στο Documento TV για τη διαγραφή του από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Παν. Κουρουμπλής μιλά στο Documento TV για τη διαγραφή του από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Στη δημοσιογραφική «Πρέσα» του Documento TV με τον Δημήτρη Χατζηνικόλα μίλησε ο βουλευτής και πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, μία ημέρα μετά την επανένταξή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς ο κ. Κουρουμπλής για τη γεύση που του άφησε η εκδίωξή από την Κ.Ο. του κόμματός του επειδή μίλησε από το βήμα της Βουλής για «δολοφονία» των ανθρώπων που νοσηλεύτηκαν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και κατέληξαν είπε ότι την κρίσιμη περίοδο της έξαρσης της πανδημίας του τηλεφωνούσαν απλοί άνθρωποι και του ζητούσαν να μάθει για την τύχη των ανθρώπων τους που νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία και πέθαιναν χωρίς να πουν ένα γεια στα αγαπημένα τους πρόσωπα!

«Όλος αυτός ο κόσμος ζούσε μια τραγωδία. Και πάρα πολλοί άνθρωποι μου ζητούσαν να μάθω λόγω της ιδιότητάς μου τι γίνονται οι δικοί τους άνθρωποι…
Έτσι λοιπόν έφτασα να πω αυτό που ένοιωθα εγώ. Ήταν μια κατάθεση ψυχής. Δεν ήταν ούτε υπερβολή κατά την άποψή μου ούτε ήταν εξωπραγματικό. Και ήρθε η δικαίωση του χρόνου με τις εκθέσεις Λύτρα. Θα επανέλθω λέγοντας ότι όταν λοιπόν ειπώθηκαν αυτά, υπήρξαν ορισμένα σχόλια ένθεν και ένθεν, μου ζητήθηκε να ανακαλέσω. Δεν υπήρχε περίπτωση να ανακαλέσω. Ο πρόεδρος της Βουλής με τιμώρησε, χωρίς να με καλέσει… και θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Καστανίδη ο οποίος είναι ένας έγκριτος νομικός και βαθύς γνώστης του κανονισμού της Βουλής ο οποίος πήρε το λόγο και είπε ότι δεν μπορείτε να τιμωρήσετε ένα βουλευτή. Δεν το έκανε για μένα. Δεν μπορείτε να τιμωρήσετε ένα βουλευτή αν δεν τον φωνάξετε εδώ. Τέλος πάντων μου ζητήθηκε και από το κόμμα μου να ανακαλέσω. Θεώρησα ότι δεν έπρεπε να ανακαλέσω και ο πρόεδρος έκρινε από τη θέση του ότι έπρεπε να με διαγράψει», είπε συγκεκριμένα.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα που τον διέγραψε ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε: «πίστευα και πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα πολιτικό κεφάλαιο για την Ελλάδα. Ένας άνθρωπος που έδειξε σε πολύ δύσκολες στιγμές πως θέτει το συμφέρον της κοινωνίας και της πατρίδας πάνω από προσωπικό του πολιτικό  μέλλον. Εισπράττοντας πελώριο πολιτικό κόστος».

Μάλιστα, ο βουλευτής πλέον του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι πριν από δύο μήνες κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο λέγοντας: «Ότι οι άνθρωποι που πέθαναν από το Σεπτέμβριο περίπου του ’21 μέχρι τον Απρίλιο του ’22 εκτός ΜΕΘ, έζησαν βασανιστικό θάνατο κ. Χατζηνικόλα. Είναι βαριά η λέξη και που τη λέω και που την επαναλαμβάνω. Βασανιστικό θάνατο. Αυτό υποστηρίζω κι εγώ στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσα στον Άρειο Πάγο».

Διαβάστε επίσης:

Documento TV: Αποστολάκης και Κουρουμπλής στην «Πρέσα της Τρίτης» με τον Δημήτρη Χατζηνικόλα – Απόψε στις 22:00

Μελέτη Λύτρα: Όταν ο Κουρουμπλής αποκάλυπτε… το έγκλημα

Κουρουμπλής για την απουσία του από την Βουλή: Τάσσομαι αναφανδόν υπέρ της διερεύνησης των καταγγελιών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter