Ο Παναγιώτης Κολέλης στη Θεσσαλονίκη

Ο Παναγιώτης Κολέλης στη Θεσσαλονίκη

Οι εκδόσεις ΚΨΜ διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Κολέλη «Κομμένες γλώσσες» την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 19.00 στο καφέ Ζώγια (Αλ. Σβώλου 54, Θεσσαλονίκη).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι

Ιωάννα Κακούρη, δημοσιογράφος

Εύη Καλλίνη, δημοσιογράφος

Βασίλης Τσιράκης, συγγραφέας

Ευλαμπία Τσιρέλη, συγγραφέας, εκπαιδευτικός, Διδάκτωρ ΑΠΘ

Οι «Κομμένες γλώσσες» αποτελούνται από εννιά ιστορίες κοινωνικού ρεαλισμού, που ακροβατούν ανάμεσα στην αμείλικτη πραγματικότητα και στο μεταφυσικό, στο ορατό και το αόρατο. Ιστορίες για αυτόκλητους υπερασπιστές του νόμου και της τάξης, για στόματα που πρέπει να μείνουν οπωσδήποτε κλειστά, για κεραίες κινητής τηλεφωνίας που γεννούν ελπίδες και εφιάλτες, για σχέδια που είναι εξαρχής καταδικασμένα να αποτύχουν.

Για ανθρώπους που συντρίβονται, ενώ πασχίζουν να κάνουν μια καινούργια αρχή, ή αυτοκαταστρέφονται για να αποδείξουν ότι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία. Για φαντάρους που δεν υπηρετούν την πατρίδα τους και για πατρίδες που δεν τους αξίζουν οι φαντάροι. Για τραυματικές οικογενειακές σχέσεις, για μετανάστες που αναζητούν μερίδιο στην κανονικότητα και για μπαλκόνια που δονούνται από συνθήματα και συναισθήματα.

Για τον ανίερο εναγκαλισμό του πόθου της ιδιοκτησίας και του πόθου για ένα νεαρό κορμί, έστω και νεκρό. Για άλματα στο κενό και για φυτά που καταλαβαίνουν περισσότερα από τους ανθρώπους. Για την ευτυχία και την εκμετάλλευση, δύο έννοιες τόσο διαφορετικές, που απέχουν όμως πολύ λίγο μεταξύ τους.

Το μυστικό νήμα που συνδέει όλες τις ιστορίες είναι το στοιχείο του παραλόγου. Παράλογη, όμως, δεν είναι και η πραγματικότητα γύρω μας; Θύτες και θύματα εναλλάσσουν διαρκώς ρόλους, παλεύοντας να λυτρωθούν ή να ξεχάσουν για να συνεχίσουν να ζουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter