Ο Παναγιωτόπουλος πρώτα ζήτησε δημόσια συζήτηση για τα όπλα που έστειλε η Ελλάδα στην Ουκρανία και μετά αρνήθηκε να δώσει αριθμούς

Ο Παναγιωτόπουλος πρώτα ζήτησε δημόσια συζήτηση για τα όπλα που έστειλε η Ελλάδα στην Ουκρανία και μετά αρνήθηκε να δώσει αριθμούς

Μετά την πολιτική θύελλα που προκλήθηκε από το γεγονός πως η κυβέρνηση «ξέχασε» να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα και τους πολίτες για τα όπλα που έχει στείλει μέχρι στιγμής στην Ουκρανία, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος προκαλεί και πάλι καθώς αρνήθηκε να δώσει ακριβή αριθμό των όπλων που έχουν σταλεί από τη χώρα μας.

Παρά το γεγονός πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε επισημάνει ότι ο υπουργός Άμυνας θα ενημέρωνε την επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για τα όπλα που η Ελλάδα έχει στείλει στην Ουκρανία ζητώντας η συνεδρίαση να είναι δημόσια, τελικά απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένους αριθμούς επικαλούμενος λόγους εθνικής ασφάλειας.

«Αυτό δεν θα ήταν υπεύθυνο» υποστήριξε απευθυνόμενους στους βουλευτές μέλη της επιτροπής τους οποίους κάλεσε να δουν την αναλυτική λίστα στο υπουργείο,  κατηγορώντας, μάλιστα για εμμονή την αντιπολίτευση. Ωστόσο, η συνεδρίαση της Επιτροπής θα μπορούσε να γίνει και κεκλεισμένων των θυρών όπου εκεί ο κ. Παναγιωτόπουλος θα είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την επιτροπή αναλυτικά και με κάθε λεπτομέρεια για τα όπλα που έστειλε η Ελλάδα, κάτι που απέφυγε.

Κατά τη συνεδρίαση αρκέστηκε να πει ότι έχουν αποσταλεί τυφέκια και κάποια πολυβόλα, πυρομαχικά φορητού οπλισμού, σφαίρες και κυρίως βλήματα πυροβολικού διαμετρήματος 155 χιλιοστών και τα παρελκόμενα αυτόν. Παράλληλα, σχετικά με τα γερμανικά τεθωρακισμένα υπογράμμισε ότι η παραχώρηση των BMP-1 θα είναι επωφελής και συμφέρουσα καθόσον τα γερμανικά έχουν σαφώς καλύτερα χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter