Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης οργανώνει τα «Κίτρινα Γιλέκα» στην Ελλάδα

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης οργανώνει τα «Κίτρινα Γιλέκα» στην Ελλάδα

Να φουντώσει και στην Ελλάδα το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων, ζήτησε ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑ.Ε, Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξη Τύπου στο Λουτράκι.

Στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ενώ η Ελλάδα, κάτω από το επίπλαστο success story της μεταμνημονιακής περιόδου, συνεχίζει να διαλύεται και να καταστρέφεται, ζούμε στη χώρα την δημοκρατία της γκαζόζας και την πολιτική παρωδία της τουαλέτας. Ζούμε την Βουλή των μεταγραφών, των ενοικιασμένων βουλευτών, της οργανωμένης διάλυσης κομμάτων και της νομιμοποίησης αρχηγών χωρίς βουλευτές. Ζούμε την Βουλή της νέας αποστασίας και του άγριου και χωρίς έλεος αγώνα για την καρέκλα» δήλωσε ο Π. Λαφαζάνης.

«Στην κατεστημένη πολιτική ζωή δεν υπάρχουν πολλά κόμματα, όπως απατηλά φαίνονται στην πραγματικότητα. Στον κατεστημένο πολιτικό κόσμο υπάρχει στην ουσία μόνο ένα κόμμα με πολλές συνιστώσες, που διαφέρουν μόνο στην προέλευση και την διαδρομή των στελεχών τους. 

Στο κατεστημένο πολιτικό στερέωμα υπάρχει μόνο ένα κόμμα, του νεοφιλελεύθερου μονόδρομου, παραδομένου στους πιστωτές, στη διαπλοκή και στην γερμανο-αμερικανοκρατία. Ένα κόμμα με πολλές παραφυάδες, που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την εξουσία, τα προνόμια και τα λάφυρά της, ενώ βουλιάζουν τη χώρα στη λιτότητα και την απελπισία και σε ένα όργιο των πιο εκμαυλιστικών πελατειακών σχέσεων που έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα.

Μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή γίνεται όσο ποτέ αναγκαία. Αυτήν την ώρα το παράδειγμα των «κίτρινων γιλέκων» της Γαλλίας, που αλλάζουν το πολιτικό σκηνικό της και το σκηνικό στην Ευρώπη, αποκτά μεγάλη σημασία για την Ελλάδα.

Σε μια στιγμή που το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» επεκτείνεται σε όλο και περισσότερες χώρες, χρειαζόμαστε και στην Ελλάδα την ανάπτυξή του για να πολεμήσουμε μια αποτυχημένη κυβέρνηση και ένα μουχλιασμένο, παρακμιακό και διεφθαρμένο κατεστημένο πολιτικό σκηνικό.

Χρειαζόμαστε και στη χώρα μας ένα κίνημα τύπου «κίτρινων γιλέκων», για να αποκτήσει προοδευτική, δημοκρατική και ελπιδοφόρα τροπή η πορεία προς τις εκλογές και να ξεφύγει από έναν εκμαυλιστικό ψευτοδικομματισμό της εξαχρείωσης και της κατάπτωσης.

Αυτό το κίνημα «κίτρινων γιλέκων» στη χώρα μας είναι εφικτό και μπορεί να πάρει έκταση, αν κάθε κοινωνική ομάδα που κινητοποιείται για τα αιτήματά της, βγαίνει στο δρόμο με τα δικά της κίτρινα και πολύχρωμα γιλέκα, στέλνοντας ένα μήνυμα αλληλεγγύης και συμπόρευσης σε όλη την χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία», κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter