Ο Παναγιωτόπουλος διαψεύδει Πέτσα και Γεραπετρίτη για το Oruc Reis

Ο Παναγιωτόπουλος διαψεύδει Πέτσα και Γεραπετρίτη για το Oruc Reis

Σε αντίθεση με την επιχειρηματολογία των Στέλιου Πέτσα και Γιώργου Γεραπετρίτη περί «κακών καιρικών συνθηκών» που είχαν οδηγήσει το Oruc Reis εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υποστηρίζει ότι «επικρατούσε άνεμος {…} εντάσεως 3-4 Beaufort (15 κόμβοι)».

Μετά από Ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, ο υπουργός Άμυνας παραθέτει εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη από αυτήν που είχαν εκφράσει τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όσο και ο υπουργός Επικρατείας.

«Αυτό που εμείς βλέπουμε με βάση την πληροφορία από τους ανθρώπους που πήγαν εκεί, από τη φρεγάτα που έφθασε στο σημείο με όλα τα μέσα που έχει ο ελληνικός στρατός να ελέγξει την περιοχή μας, είδαμε ότι πρόκειται μάλλον για ένα ζήτημα που οφείλεται στις καιρικές συνθήκες» είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας.

Δείτε το βίντεο (από το 1:00):

Παράλληλα, ο Γ. Γεραπετρίτης πλαισίωνε τη ρητορική του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, κάνοντας λόγο για «συγκυριακό γεγονός» που προήλθε λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Οι «κακές καιρικές συνθήκες» έγιναν… 3-4 μποφόρ

«Σίφουνας» αποδείχτηκε η απάντηση του Ν. Παναγιωτόπουλου στον Κυριάκο Βελόπουλο, «σαρώνοντας» τα λεγόμενα των Πέτσα – Γεραπετρίτη. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Άμυνας τονίζει ότι «εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας», στη συγκεκριμένη συγκυρία, ο άνεμος ήταν 7-8 μποφόρ, όμως στην περιοχή που έπλεε το τουρκικό ερευνητικό πλοίο επικρατούσε άνεμος 3-4 μποφόρ.

«Οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες (σύμφωνα με την ΕΜΥ) στην περιοχή κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα ήταν για την περιοχή σεισμικών ερευνών (δηλαδή τη δεσμευμένη περιοχή εκτός Ελληνικής Υφαλοκρηπίδας) άνεμος δυτικός, εντάσεως 7-8 Beaufort (30-35 κόμβοι) και ύψος κύματος από δυτική κατεύθυνση 2,5 έως 3 μέτρα» σημειώνει αρχικά ο υπουργός Άμυνας και προσθέτει:

Ολόκληρη η απάντηση Παναγιωτόπουλου:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/03/03/5e5e8717825e633bf4769b72.pdf

«Στην περιοχή πλου, του εν λόγω πλοίου, επικρατούσε άνεμος δυτικός-βορειοδυτικός, εντάσεως 3-4 Beaufort (15 κόμβοι) και ύψος κύματος από δυτική κατεύθυνση έως 1 μέτρο».

Υπενθυμίζεται ότι από τον «αέρα» -και πάλι- του ΣΚΑΪ ο ναύαρχος, Αντώνης Αντωνιάδης, είχε χαρακτηρίσει «καραγκιοζιλίκι» την αντίδραση της ελληνικής πλευράς έναντι της παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, σχολιάζοντας πως η αιτιολογία των «κακών καιρικών συνθηκών» απευθύνεται σε «κρετίνους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter