Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος καταγγέλλει τον αποκλεισμό του από τηλεοπτική εκπομπή – «Αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία…»

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος καταγγέλλει τον αποκλεισμό του από τηλεοπτική εκπομπή – «Αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία…»

Την άρνηση παρέμβασης εκπροσώπων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (ΠΜΣ) σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ώστε «να απαντήσουν στις συκοφαντίες και τα ψέματα που έλεγε ο καλεσμένος» καταγγέλλει ο ΠΜΣ.

Συγκεκριμένα, σημειώνει:

«Στην πρωινή εκπομπή του MEGA στις 8/3/2022, ο κ. Χασαπόπουλος έδωσε βήμα στο μουσικό Μάνο Επιτροπάκη.  Συγχρόνως αρνήθηκε να βγάλει εκπροσώπους του Σωματείου μας και του Σωματείου των Εργαζομένων στη Λυρική, που ήθελαν να απαντήσουν στις συκοφαντίες και τα ψέματα που έλεγε ο καλεσμένος του. Παρουσίασε ότι οι μουσικοί αρνούνται να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο λαό της Ουκρανίας που δοκιμάζεται από τον πόλεμο. Παρουσίασε τους μουσικούς και χορωδούς σαν άβουλα όντα που δέχονται  τρομοκρατία από τους συνδικαλιστές τους, ενώ ανέφερε ως αυτονόητο να μην έχουν λόγο για το τι θα παίξουν. Απέκρυψε ότι οι μουσικοί επέλεξαν να κάνουν ενός λεπτού σιγή, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους για τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία, παρουσιάζοντάς τους σαν φίλους του Πούτιν.

Ανέφερε ότι το δευτεροβάθμιο Σωματείο (μάλλον εννοούσε τον ΠΜΣ) δεν πρέπει  εμφανίζεται και να ενημερώνει τους εργαζόμενους στο Δήμο Αθήνας.

Ενημερώνουμε τον κ. Χασαπόπουλο ότι στις ελληνικές ορχήστρες μουσικοί από την Ουκρανία και τη Ρωσία συμβιώνουν, δεκαετίες, χωρίς εθνικιστικές αντιπαραθέσεις. Αυτό το κλίμα οι μουσικοί και οι συνδικαλιστές τους το περιφρουρούν από εκδηλώσεις εθνικιστικού μίσους. Δεν διαλέγουν πλευρά στην πολεμική αντιπαράθεση και αρνήθηκαν και στις δύο περιπτώσεις  να ταχθούν με την προσπάθεια πολεμικής εμπλοκής της χώρας μας, που προσπαθεί η κυβέρνηση να περάσει μέσα από το χώρο του Πολιτισμού.  Όποιος είναι με την Ελευθερία, Δημοκρατία και την Ειρήνη, οφείλει να  καταδικάσει από τη μια τη ρώσικη εισβολή και από την άλλη να καταδικάσει τις απαγορεύσεις των Ρώσων δημιουργών και καλλιτεχνών.

Ελπίζουμε  η δημοσιογραφία κάποια στιγμή να απαλλαγεί από αντιλήψεις, όπως αυτή που ανέφερε ο κ. Χασαπόπουλος, λέγοντας ότι ο καλεσμένος του είναι γνωστός του από τον πολιτικό χώρο που ανήκουν.

Μια δημοσιογραφία που θα είναι απαλλαγμένη από τέτοιες αντιλήψεις, μονομέρειες και πρακτικές, σίγουρα θα έβρισκε έστω και ένα λεπτό για να δώσει στους εκπροσώπους των μουσικών που τα τελευταία δύο χρόνια έδωσαν μεγάλους αγώνες για να εξασφαλίσουν την επιβίωση των εργαζομένων του κλάδου.

Ας σκεφτούν σοβαρά οι υπεύθυνοι της εκπομπής ότι δεν μπορούν να παρουσιάζουν την άποψη του ενός που μειοψήφησε και να αποκρύπτουν και να διαστρεβλώνουν την άποψη των 100. Αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία. Δυστυχώς τέτοια θλιβερά δείγματα είχαμε αρκετά τις προηγούμενες μέρες από πληθώρα ειδησεογραφικών site, που επιβεβαιώνουν μια προσπάθεια να ακούγεται μόνο μια φωνή αυτές τις ημέρες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter