Ο Πανιώνιος βράβευσε τον διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλο

Ο Πανιώνιος βράβευσε τον διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλο

Ο ιστορικός σύλλογος του Πανιωνίου, ομάδα-σύμβολο όσων βίωσαν τον ξεριζωμό και την προσφυγιά, βράβευσε την Τετάρτη τον διασώστη προσφύγων Ιάσονα Αποστολόπουλο, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, και τα γενέθλια του Συλλόγου που ιδρύθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου, 1890.

Η βράβευση του Ιάσονα Αποστολόπουλου έρχεται ως έμμεση αλλά ηχηρή απάντηση στην αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και στις προτεραιότητες της ίδιας της Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία πέρυσι κατόπιν πιέσεων ακροδεξιών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ανακάλεσε την βράβευση του διασώστη προσφύγων.

«Δεν θα μπορούσαμε να μην τον βραβεύσουμε. Ο Πανιώνιος Σμύρνης είναι η προσφυγιά. Έχουμε μεγαλώσει με τις ιστορίες των γιαγιάδων μας, ο Πανιώνιος είναι οι άνθρωποι που ξεριζώθηκαν. Και ο Ιάσονας συμβολίζει για μας, εκείνους τους λίγους Ελλαδίτες που τους υποδέχτηκαν έτσι όπως τους άρμοζε», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Θοδωρής Ντάντος σύμφωνα και με ρεπορτάζ του tvxs.gr.

Εκτός του Ιάσονα Αποστολόπουλου, βραβεύτηκε επίσης ο Στάθης Χάϊτας, μέλος της ομάδας του ’71 που απέκλεισε την Ατλέτικο Μαδρίτης, εκεί ήταν δύο ακόμα παλαίμαχοι ο Νόνι Λίμα και ο Ηλίας Μπέριος.

Διαβάστε επίσης:

Αποστολόπουλος στον Guardian: «Εάν μιλάς κατά των pushbacks σε θεωρούν εχθρό της Ελλάδας»

Ιάσονας Αποστολόπουλος: Το δικό μας Οχι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter