O ΠΑΟΚ αγκάλιασε τον τίτλο, 3-1 τον Ολυμπιακό

O ΠΑΟΚ αγκάλιασε τον τίτλο, 3-1 τον Ολυμπιακό

Νίκη τίτλου πέτυχε ο ΠΑΟΚ στην κατάμεστη Τούμπα επί του Ολυμπιακού στο μεγάλο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής με 3-1, χάρις σε γκολ των Βιεϊρίνια (3′), Μπίσεσβαρ (19′) και Ακπομ (83′) και έβαλε την «σφραγίδα» του στο εξελισσόμενο πρωτάθλημα, φεύγοντας με 9 βαθμούς μπροστά από τον μόνο ως τώρα διώκτη του, σημερινό αντίπαλο του.

Μεγάλο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη, με πολλές και αξιόλογες φάσεις, με πολύ επιθετικό πνεύμα από τις δύο ομάδες και κυρίαρχο τον νικητή ΠΑΟΚ, που στο σημαντικότερο παιχνίδι της σεζόν έκανε μια μεγάλη παρουσία και επιβλήθηκε καθαρά με 3-1. Το γκολ των «ερυθρολεύκων» σημειωσε στο 87′ ο Ποντένσε, αλλά δεν αρκούσε να ξαναβάλει τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι.

Βιεϊρίνια: «Εχουμε εννέα τελικούς ακόμα»

O ΠΑΟΚ βρίσκεται αγκαλιά με την κατάκτηση του τίτλου, μετά τη νίκη του επί του Ολυμπιακού, αλλά ο αρχηγός της ομάδας Αντελίνο Βιεϊρίνια κράτησε χαμηλούς τόνους υποστηρίζοντας πως ακόμα η ομάδα του έχει 9 τελικούς. «Είμαστε κοντά, ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι, ένα ντέρμπι που πάντα αξίζει κάτι παραπάνω. Θέλαμε τη νίκη όχι μόνο για το πρωτάθλημα, αλλά και για όσα έγιναν πέρσι. Φέτος δεν τους αφήσαμε να κάνουν κάτι», ανέφερε ο Πορτογάλος άσος, ο οποίος πρόσθεσε: «Έχουμε ακόμα 9 τελικούς. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι αυτό γιατί μόνο έτσι μπορούμε να φτάσουμε στο τέλος πρώτοι. Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και μια μεγάλη νίκη η σημερινή, αλλά συνεχίζουμε με την ίδια σοβαρότητα».

O Βιεϊρίνια μίλησε για το δικό του γκολ και για το πάθος που έβγαλε η ομάδα: «Ξέραμε πως έπρεπε να έχουμε το προβάδισμα πολύ γρήγορα αν θέλαμε να ηρεμήσουμε και να το πάρουμε. Ευτυχώς το καταφέραμε. Το σημαντικό είναι οι τρεις βαθμοί. Εγώ θέλω να βοηθάω την ομάδα όπως μπορώ, είτε ως μπακ είτε ως εξτρέμ, είτε με γκολ, είτε με ασίστ, να κερδίζει η ομάδα. Σήμερα θέλαμε τους τρεις βαθμούς κι αν έχουμε το ίδιο πάθος όχι μόνο εγώ, αλλά όλη η ομάδα μπορεί να πετύχουμε τους στόχους μας».

Tοροσίδης: «Δίκαια νίκησε ο ΠΑΟΚ, στόχος μας η 2η δεύτερη θέση»

O Βασίλης Τοροσίδης παραδέχθηκε στις δηλώσεις του την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ και χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη του στο ντέρμπι. «Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στα πρώτα λεπτά και εμείς δεν αντιδράσαμε σωστά. Παρά το τυχερό γκολ στο 1-0 δεν λειτουργήσαμε σωστά και μετά το 2-0 ήταν δύσκολο να γυρίσει το παιχνίδι. Δεν ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις του ματς. Χάσαμε πολύ εύκολα και απολογούμαστε. Δεν είναι σωστό αυτό για τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια. Να μας γίνει ένα μάθημα», υποστήριξε ο διεθνής αμυντικός, ο οποίος δεν αναφερόμενος στην συνέχεια του πρωταθλήματος, είπε: «Ο ΠΑΟΚ έχει μία διαφορά 9 βαθμών και με την ισοβαθμία 10. Είναι δύσκολο να κερδηθεί το πρωτάθλημα. Έχουμε την Ευρώπη που πρέπει να κοιτάξουμε σοβαρά. Πρέπει να κερδίσουμε την ΑΕΚ. Δεν αρμόζει αυτό που λέω στον Ολυμπιακό αλλά ο στόχος είναι η 2η θέση. Πρέπει να κερδίσουμε όλα τα επόμενα ματς».

Oι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια (80′ Γιαννούλης), Κρέσπο, Βαρέλα, Μαουρίσιο, Σάκχοφ (52′ Ολιβέιρα), Μπίσεσβαρ (84′ Πέλκας), Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Άκπομ.

Ολυμπιακός: Σα, Τοροσίδης, Βούκοβιτς, Σισέ, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Νάτχο (46′ Καμαρά), Χριστοδουλόπουλος (46′ Ζιλ Ντίας), Ποντένσε, Φορτούνης, Γκερέρο.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία

Σε παιχνίδια για την 20η αγωνιστική Super League, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Πανιώνιος-Απόλλων Σμύρνης 0-1

Ξάνθη-Λαμία 0-0

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 1-0

ΑΕΚ-ΟΦΗ 1-0

Ατρόμητος-Λεβαδειακός 1-0

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1

Παναιτωλικός-ΑΕΛ 11/2 (19:00)

Αστέρας Τρίπολης-Άρης 11/2 (19:30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 20 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ 54

2. Ολυμπιακός 45

3. ΑΕΚ 40

4. Ατρόμητος 36

5. Άρης 29 -19αγ.

6. Παναθηναϊκός 28

7. Ξάνθη 26

. Παναιτωλικός 26 -19αγ.

9. Πανιώνιος 22

10. Αστέρας Τρίπολης 21 -19αγ.

. Λαμία 21

12. ΑΕΛ 20 -19αγ.

. ΠΑΣ Γιάννινα 20

14. ΟΦΗ 17

15. Λεβαδειακός 13

16. Απόλλων Σμύρνης 9

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ με -2 βαθμούς.

* Από την ΑΕΚ έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter