O ΠΑΟΚ γονάτισε στις καθυστερήσεις την ‘Αιντραχτ (2-1)

O ΠΑΟΚ γονάτισε στις καθυστερήσεις την ‘Αιντραχτ (2-1)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Με «χρυσό» γκολ του Κουλιεράκη στις καθυστερήσεις του αγώνα ο ΠΑΟΚ λύγισε 2-1 την ‘Αιντραχτ Φρανκφούρτης στην 2η αγωνιστική των ομίλων του Conference League και πήρε κεφάλι στη βαθμολογία με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Το παιχνίδι τελείωσε με σύρραξη των πάγκων στη φυσούνα του γηπέδου, που κόστισε τελικά την αποβολή σε Μεϊτέ και Τραπ…

Στο 7ο λεπτό οι Γερμανοί απείλησαν με σουτ του Ενκουνκού στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Κοτάρσκι και ο «δικέφαλος» απάντησε στο 9’ με σουτ στη κίνηση του Βιεϊρίνια μόλις άουτ. Η ‘Αιντραχτ είχε την πρωτοβουλία και ο ΠΑΟΚ έψαχνε τις αντεπιθέσεις και στο δίλεπτο 18’-19’ το ματς πήρε φωτιά. Αρχικά ο Μεϊτέ έκλεψε, έδωσε στον Ζίφκοβιτς που βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση πάσαρε στον Σαμάτα που πλάσαρε για το 1-0 αλλά μετά από δύο λεπτά το VAR που εξέτασε τη φάση ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ του σκόρερ. Στη συνέχεια η ‘Αιντραχτ πέτυχε εκείνη γκολ αλλά σωστά δεν μέτρησε γιατί είχε προηγηθεί φάουλ.

Ο «δικέφαλος» καλύτερος σε εκείνο το σημείο του αγώνα κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ στο 28’. Με χτύπημα φάουλ ο Ζίφκοβιτς έκανε σέντρα με πορεία της μπάλας προς το τέρμα του Τραπ, κανείς δεν τη βρήκε κι αυτή κατέληξε στα δίχτυα δίνοντας προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (1-0) και βάζοντας φωτιά στην κατάμεστη Τούμπα.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και στο τρίλεπτο 32-35’ έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με τους Μαρμούς και Σκίρι, όταν κι έσωσαν οι Εκόνγκ και Κοτάρσκι, αντίστοιχα.

Στο β’ μέρος η ‘Αϊντραχτ πίεσε για μια γρήγορη ισοφάριση και ο Κοτάρσκι έσωσε εντυπωσιακά σε ανάποδη κεφαλιά του Κνάουφ. Πάλι ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έσωσε στο 62’ το πλασέ του Μαρμούς και στην εξέλιξη της φάσης ο Τούτα έχασε την μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Και στο 68’ από τραγικό λάθος του Κουλιεράκη, ο Μαρμούς του έκλεψε τη μπάλα και στο τετ α τετ με τον Κοτάρσκι πλάσαρε εύστοχα για την ισοφάριση (1-1). Στο 84’ ο Κοτάρσκι έσωσε το 1-2 με εντυπωσιακή απόκρουση σε φάουλ του Τσαϊμπί. Και στο 88’ ο Τραπ με τη σειρά του έσωσε κεφαλιά του Εκόνγκ. Και στο 92’ ήρθε η λύτρωση για τον ΠΑΟΚ και η «απάντηση» του Κουλιεράκη για το λάθος του στην ισοφάριση και από κοντά σε σύγχυση στη γερμανική περιοχή έκανε το 2-1 που χάρισε τη μεγάλη νίκη τον «δικέφαλο».

Ο Ιταλός Σιμόνε Σότσα (ρέφερι του πρόσφατου ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΑΕΚ) απέβαλε μετά τη λήξη του ματς τους Μεϊτέ και Τραπ, που ενεπλάκησαν σε σύρραξη στη φυσούνα του γηπέδου.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (78’ Τσινγκάρας), Οζντόεφ (68’ Σβαμπ), Μουργκ (68’ Κωνσταντέλιας), Τάισον (78’ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς, Σαμάτα (85’ Τόμας).

ΑΙΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Πάτσο, Κοχ, Μαρμούς (75’ Ενγκανγκάμ), Τσαϊμπί (90’ Φρι), Σκίρι, Λάρσον (90’ Χασέμπε), Χάουγκε (61’ Εμπιμπέ), Ενκουνκού (46’ Μπούτα), Τούτα, Κνάουφ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter