Ο ΠΑΟΚ Κυπελλούχος Γυναικών στο ποδόσφαιρο

Ο ΠΑΟΚ Κυπελλούχος Γυναικών στο ποδόσφαιρο
ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2023-2024 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / EUROKINISSI)

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών 2024 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 5-4 της ΑΕΚ στη διαδικασία των πέναλτι, αφού ο αγώνας έληξε 1-1 και το σκορ δεν άλλαξε στην ημίωρη παράταση και κατέκτησε το τρόπαιο. Τα γκολ των δύο ομάδων στην κανονική διάρκεια σημείωσαν η Παπαδοπούλου για τον ΠΑΟΚ και η Στεφάτου για την ΑΕΚ.

Στο α΄ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο, ωστόσο οι αξιόλογες φάσεις ήταν μόλις δύο. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, όταν η Ελένη Τσελεντή βρέθηκε τετ-α-τετ με τη Νεουχάουζ, αλλά νικήθηκε από τη γκολκίπερ του ΠΑΟΚ που μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 18΄ ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να φτάσει κοντά στο γκολ, αλλά η Καπνίση με τάκλιν “έσωσε” την ομάδα της σε πλασέ της Αντιγόνης Παπαδοπούλου από τη μικρή περιοχή.

Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως (22΄), η Παπαδοπούλου αξιοποίησε την εξαιρετική σέντρα της Μαρίας Μήτκου και με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα.

Λίγο μετά το ξεκίνημα του β΄ μέρους, στο 49΄, η ΑΕΚ ισοφάρισε. Η Δέσποινα Χατζηνικολάου που είχε περάσει αλλαγή στο ημίχρονο έβγαλε ασίστ στην Ελένη Στεφάτου που από κοντά πλάσαρε εύστοχα τη Νεουχάουζ για το 1-1.

Έως το τέλος του 90λεπτού δεν υπήρξε κάτι το αξιοσημείωτο, ο τελικός έληξε 1-1 και οδηγήθηκε στην παράταση. Το σκορ δεν άλλαξε και ο αγώνας κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, με τον ΠΑΟΚ να υπερισχύει με 5-4 και να κατακτά το τρόπαιο.

ΑΕΚ (Νίκος Κοτσοβός): Χατζηχαριστού, Βέρα Πόρας, Μπαρτζακλή (65΄ Τριβυζάκη), Παυλοπούλου, Πινέδα, Κόλλια, Στεφάτου, Ντζάνη (46΄ Χατζηνικολάου), Καπνίση, Τσελεντή, Τζουτζουράκη (86΄ Νίκα).

ΠΑΟΚ (Θαλής Θεοδωρίδης): Νεουχάουζ, Κοσκερίδου, Γκούνη, Στράντζαλη (57΄ Δοϊρανλή), Γιαννακά, Χέλμβαλ (112΄ Ακίντα), Βαρδαλή (75΄ Αργυρίου), Μήτκου, Χαλατσογιάννη, Κιουρεξίδου, Παπαδοπούλου.

Πηγή: epo.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter