Ο Πάπας κατηγορεί την Ευρώπη για έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στους μετανάστες

Ο Πάπας κατηγορεί την Ευρώπη για έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στους μετανάστες

Ο Πάπας Φραγκίσκος κατηγόρησε την Ευρώπη για “έλλειψη ευαισθησίας” απέναντι στους μετανάστες που πνίγονται κατά χιλιάδες στην Μεσόγειο προσπαθώντας να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές, σημειώνοντας ότι ξεχνάει πως μετά τον πόλεμο τα παιδιά της πήγαν να χτυπήσουν την πόρτα της βόρειας και της νότιας Αμερικής.

“Δεν καταλαβαίνω την έλλειψη ευαισθησίας, την αδικία του (…) να κλείνεις την πόρτα” στους μετανάστες, δήλωσε ο Ποντίφικας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta στις 22 Μαρτίου στο Βατικανό.

“Το πιο σοβαρό πρόβλημα της Ευρώπης για μένα είναι ότι ξεχνάει πως μετά τον πόλεμο τα παιδιά της πήγαν να χτυπήσουν την πόρτα της βόρειας και της νότιας Αμερικής”, και ότι και η ίδια σχηματίστηκε από τις μεταναστεύσεις, επέμεινε.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος υπερασπίζεται συχνά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, υπογράμμισε επίσης ότι πολύ πιο φτωχές χώρες από τις ευρωπαϊκές, όπως η Τουρκία, ο Λίβανος ή η Ιορδανία υποδέχονται εκατομμύρια μετανάστες και προσπαθούν να τους ενσωματώσουν στις κοινωνίες τους.

Στην ίδια συνέντευξη εξάλλου ο Ποντίφικας προειδοποίησε αυτούς οι οποίοι, όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ή ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Ισπανίας Vox Σαντιάγο Αμπασκάλ, θέλουν να κατασκευάσουν τείχη για να κλείσουν τα σύνορά τους.

“Όποιος χτίζει τοίχο θα καταλήξει φυλακισμένος σε αυτόν τον τοίχο που έχτισε”, σημείωσε ο Ποντίφικας για να καταλήξει: “Αυτός είναι ένας παγκόσμιος νόμος για τις κοινωνίες όπως και για τους ανθρώπους”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter