Ο Παπαθανάσης μετά το click away υπόσχεται click με ραντεβού

Ο Παπαθανάσης μετά το click away υπόσχεται click με ραντεβού

Παρά το γεγονός πως οι ειδικοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown και έξαρση της πανδημίας τις προσεχείς ημέρες, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλάει για το επόμενο βήμα στο λιανεμπόριο και το άνοιγμα των καταστημάτων.

Αν και η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς σαφές πλάνο για το πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο, βαδίζοντας από βδομάδα σε βδομάδα, ο Νίκος Παπαθανάσης ανέφερε πως μετά το click away, σειρά παίρνουν οι αγορές με ραντεβού εντός των καταστημάτων. 

«Αναμένουμε τις αποφάσεις των επιστημόνων σχετικά με το αν υπάρχουν περιθώρια για αύξηση της κινητικότητας με το όποιο άνοιγμα της αγοράς», ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΙ και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τον εμπορικό κόσμο.

Aναφερόμενος στην εστίαση, σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για άνοιγμα εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού και, όπως όλα δείχνουν, το lockdown στην εστίαση θα συνεχιστεί.

«Αρκετά καταστήματα στον κλάδο της εστίασης λειτουργούν με παράδοση, επομένως έχουν μια λειτουργία, αλλά σαφώς αυτή είναι ένα υποσύνολο της κανονικής λειτουργίας. Καθώς πάμε προς το τέλος κι ενώ τρέχουν τα μέτρα και όποια άλλα μέτρα ανακοινωθούν σύντομα, θα κάνουμε απολογισμό και θα δούμε ακριβώς τη στήριξη που χρειάζεται. Πάντως, επειδή η εστίαση είναι πολύ σημαντική και μετρά περίπου το 40% της οικονομίας, η κυβέρνηση θα σταθεί κοντά της γιατί είναι πολύ καιρό κλειστή. Είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για άνοιγμα της εστίασης», κατέληξε. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter