Ο παπατζής του Μαξίμου

Ο παπατζής του Μαξίμου

Από τα χείλη του κυβερνητικού εκπροσώπου η κοινή γνώμη πληροφορήθηκε ότι εντάσσεται στα πρωθυπουργικά καθήκοντα η χρήση στρατιωτικών μέσων μεταφοράς για λόγους ψυχαγωγίας. «Η χρήση των μέσων αυτών κρίνει και την εκπροσώπηση του θεσμού» είπε και σε ελεύθερη μετάφραση θα μπορούσε κάποιος να αντιληφθεί ότι ο πρωθυπουργός είναι πρωθυπουργός επειδή μπορεί και παίζει με τα ελικόπτερα του στρατού ακόμα και εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης για να παρακολουθήσει παράσταση στην Επίδαυρο.

Η τριβή του Στέλιου Πέτσα με την εξουσία αναδεικνύει άγνωστες τεχνικές ψέματος και νέες μανιέρες πολιτικής παγαποντιάς που θα ζήλευαν και οι πιο βιρτουόζοι παπατζήδες στην Ομόνοια. Το πολιτικό θερμοκήπιο της Δεξιάς είχε χρόνια να σπείρει τέτοιον αρτίστα του συνειδητού ψεύδους, ο οποίος πλανάται πως μπορεί να κοροϊδεύει τόσους πολλούς για τόσο πολύ.

«Στον πρωθυπουργό διατίθενται από την πολιτεία τα μέσα που χρειάζονται για να επιτελεί τα καθήκοντά του και να μετακινείται όπου χρειάζεται. Η χρήση των μέσων αυτών κρίνει και την εκπροσώπηση του θεσμού και τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιεί κάθε φορά ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου με βάση την ψήφο των πολιτών» είπε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετακινήθηκε στην Πάρο με την πτήση της γραμμής!

Μετά την επισήμανση της πρωθυπουργικής ταπεινότητας που καταδέχεται να μοιραστεί το ίδιο οξυγόνο με κοινούς θνητούς, ο «ψευτοθόδωρος» του Μαξίμου αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως την Κυριακή το απόγευμα, ο Κυρ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε στρατιωτικό ελικόπτερο -τη στιγμή που ο τουρκικός στόλος βρισκόταν στο Αιγαίο και οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν σε πλήρη επιφυλακή– από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο για να δώσει το «παρών» στην παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου.

Μάλιστα, φρόντισε να χαρακτηρίσει ανειλικρινείς και υποκριτές τους πολιτικούς του αντιπάλους, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους ζητούσαν επίσημη απάντηση για τις αερομεταφορές του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι ραδιοταξί του Κυρ. Μητσοτάκη. «Θα περίμενε κανείς περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία. Είναι άλλο πράγμα να χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός για τα καθήκοντά του τα μέσα που του διατίθενται και άλλο για ιδιωτικές του επισκέψεις. Επομένως, με βάση το παρελθόν, μπορεί κανείς να κρίνει ποιος το χρησιμοποιούσε για ιδιωτικές επισκέψεις και ποιος για να ασκεί τα καθήκοντά του», είναι η Πέτσινη απάντηση.

Δηλαδή, η Κουμουνδούρου ψεύδεται παρά το γεγονός ότι ο ίδιος επιβεβαιώνει πως ο πρωθυπουργός μετέτρεψε σε σοφέρ του πιλότους των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ προσπαθεί να καταστήσει στη συλλογική συνείδηση την θεατρική παράσταση ως παρουσία γεωπολιτικού ενδιαφέροντος και ουχί «ιδιωτική επίσκεψη».

Αν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι ο καθρέφτης κάθε κυβέρνησης, τότε η αντανάκλαση των λόγων και έργων της διαπερνά απαρέγκλιτα το Πέτσινο φίλτρο ψεύδους πριν διαχυθεί στην κοινωνία. Κι επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στ. Πέτσας προσπαθεί να απενεργοποιήσει σε δημόσια θέα αισθήσεις και αντιληπτική ικανότητα, μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ο «παπατζής του Μαξίμου». Άλλωστε, για κάποιους θα ήταν τίτλος τιμής!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter