Ο Παπαχρήστος να κάνει έρευνα για δημοσιογράφο με €2,5 εκ. στην Ελβετία

Ο Παπαχρήστος να κάνει έρευνα για δημοσιογράφο με €2,5 εκ. στην Ελβετία

Συνεχίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος να ασχολείται με το Documento.

Προαναγγέλλει αναφορές προς τον Άρειο Πάγο που θα ξεκινήσουν έρευνες και άλλα τέτοια απειλητικά. Είναι ενδιαφέρον πως ο Παπαχρήστος επιλέγει να κάνει δημοσίευμα μια ημέρα αφότου η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», αποκάλυψε πως τα 3 εκατομμύρια ευρώ που λέει ο Καλογρίτσας πως έβαλε για τη δημιουργία του Documento, κατευθύνθηκαν σε προσωπικούς του λογαριασμούς και όχι στην (δική του τότε) εφημερίδα.

Ο επίμονος δημοσιογράφος αναρωτιέται πώς επιβίωσε το Documento που στη συνέχεια δημιούργησε ο Κώστας Βαξεβάνης με 20.000 μετοχικό κεφάλαιο και 79.000 δάνειο όπως λέει. Ο Παπαχρήστος έχει μπερδέψει τις εταιρείες, το πιθανότερο για να δημιουργήσει σύγχυση. Η εταιρεία «Media Doc» που αναρωτιέται πως επιβίωσε δεν έχει καμία σχέση με τον Κώστα Βαξεβάνη και το Documento. Η εταιρεία που εκδίδει την εφημερίδα ονομάζεται «DOCUMENTO MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ».

Καθώς λοιπόν δεν τους βγήκε το σενάριο περί των 3 εκατομμυρίων ευρώ του Καλογρίτσα που δόθηκαν στο Documento, αλλάζουν πλέον τακτική και αναρωτιούνται, όπως ο Γιώργος Παπαχρήστος, με τι χρήματα εκδόθηκε η εφημερίδα.

Να διευκρινίσουμε κατ’ αρχήν πως δεν υπάρχει κανένα δάνειο του Documento. Τα 79.000 ευρώ που διαβάζει στον ισολογισμό είναι λογαριασμός προεξόφλησης τιμολογίων (factoring).

Τώρα για την απορία πώς δημιουργήθηκε η εταιρεία με €20.000, θα μπορούσαμε να πούμε όπως έχουν δημιουργηθεί τόσες εταιρείες με πρώτη της κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι η οποία έχει ακριβώς το ίδιο μετοχικό κεφάλαιο με το Documento.

Άλλα ας του εξηγήσουμε. Μόλις δημιουργήθηκε το Documento, το σύνολο σχεδόν της αγοράς έδειξε την εμπιστοσύνη του. Οι πελάτες διαφημιζόμενοι έδωσαν αμέσως καταχωρήσεις σε μια δυναμική εφημερίδα και συνέχισαν να το κάνουν μέχρι τη στιγμή που εκβιάστηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να διακόψουν.

Σημαντική ήταν η εμπιστοσύνη που έδειξε την κρίσιμη περίοδο ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης με την εταιρεία διανομής Άργος, ο οποίος διένειμε την εφημερίδα με ευνοϊκούς όρους αντί να δείξει καχυποψία.

Δεν πήραμε λοιπόν ούτε δάνεια, ούτε μαύρο χρήμα, ούτε άλλες ενισχύσεις από κανέναν. Καταλαβαίνουμε ίσως την καχυποψία του Γιώργου Παπαχρήστου, γιατί η εμπειρία του από τους εκδότες που δούλευε, τον έχουν συνηθίσει σε άλλες συναλλαγές.

Μία όμως που ο Γιώργος Παπαχρήστου ασχολείται με τις αναφορές για έρευνες από την Αρχή, να ψάξει και μια πολύ ενδιαφέρουσα για δημοσιογράφο ο οποίος έχει 2,5 εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις στην Ελβετία και άλλο 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε ασφαλιστικά προγράμματα για τα παιδιά του. Εκεί να κάνει έρευνα για το πώς έγιναν τα λεφτά. 

Όσα αφορούν στο Documento είναι ξεκάθαρα, καταγεγραμμένα και τιμολογημένα. 

Θα επανέλθουμε. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter