Ο Παρασκευάς Καρασούλος παρουσίασε τον δίσκο του «Της ομορφιάς το άγριο φιλί»

Ο Παρασκευάς Καρασούλος παρουσίασε τον δίσκο του «Της ομορφιάς το άγριο φιλί»

Το βράδυ της Τετάρτης παρακολουθήσαμε στο Θέατρο Μικρό Παλλάς την παρουσίαση της νέας δουλειάς του Παρασκευά Καρασούλου με τίτλο «Της ομορφιάς το άγριο φιλί», που θα κυκλοφορήσει από τη Μικρή Άρκτο.

Πρόκειται για μια πολυτελή έκδοση: βιβλίο – cd με 15 τραγούδια σε στίχους του Παρασκευά Καρασούλου, που μελοποιήθηκαν από οκτώ σημαντικούς Έλληνες συνθέτες (Γιώργου Ανδρέου, Γκωτιέ Βελισσάρη, Χρίστου Θεοδώρου,  Ελένη Καραΐνδρου, Στέφανο Κορκολή, Νίκο Κυπουργό, Χρήστο Νικολόπουλου, Θοδωρή Οικονόμου), με ερμηνευτή τους τον Θοδωρή Νικολάου.

Δέκα χρόνια μετά το «Αλλιώς», τον κύκλο τραγουδιών σε μουσική και ερμηνεία της Δήμητρας Γαλάνη, ο Παρασκευάς Καρασούλος, επιστρέφει προτείνοντας με την φωνή του Θοδωρή Νικολάου, τη νέα του δισκογραφική εργασία.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο στιχουργός η «οδύσσεια» αυτού του κύκλου τραγουδιών κράτησε σχεδόν μια δεκαετία.  Επηρεασμένος από τον καιρό και τις ανάγκες του άλλαξε πολλές φορές διαδρομές χωρίς ποτέ όμως να χάσει τον προσανατολισμό του.

Μπορεί να μεσολάβησαν πανδημίες και άλλες απρόσμενες καταστάσεις όμως μαζί με τον ερμηνευτή Θοδωρή Νικολάου γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ποιος θέλουν να είναι ο προορισμός τους.

«Θέλαμε να αγγίξουμε την ομορφιά του είναι κι όχι απλώς του φαίνεται. Υπήρχε λόγος σοβαρός, αφού πολλά πια στην εποχή μας, μπορούν και φαίνονται αλλά δεν είναι, καθόλου μα καθόλου όμορφα. Και παρότι η Ομορφιά συνεχίζει να υπάρχει δίπλα μας και να λάμπει, αγνοώντας την τυφλότητά μας», μας έλεγε χθες το βράδυ ο Παρασκευάς Καρασούλος.

Στο πρώτο μέρος της παρουσίασης ακούστηκαν τα 15 τραγούδια από την μουσική έκδοση «Της ομορφιάς το άγριο φιλί» με τον πιανίστα Χρήστο Θεοδώρου να καθοδηγεί τους Διονύση Βερβιτσιώτη (βιολί), τον Στράτος Γκρίντζαλη (μπουζούκι, μαντολίνο), την Ηλιάνα Κορέτση (βιολοντσέλο), τον Πέτρο Κρεμυζάκη (ηλεκτρικό μπάσο), τον Χρήστο Λιβάνη (κιθάρες), την Τατιάνα Λύτρα (βιόλα) και τον Νίκο Παπαβρανούση (τύμπανα) σε ένα άρτιο μουσικό σύνολο.

Παρασκευάς Καρασούλος

Ο Θοδωρής Νικολάου, με σπουδές στο κλασικό τραγούδι, «γέμισε» το θέατρο με τη βαθιά, καθαρή φωνή του. Ξεχωρίσαμε από την πρώτη στιγμή το τραγούδι «Της ομορφιάς το άγριο φιλί» σε μουσική Γκωτιέ Βελισσάρη κι αν κρίνω από το παρατεταμένο χειροκρότημα μάλλον συμφωνούν σε αυτό και οι υπόλοιποι θεατές που έδωσαν το «παρών».

Μια μικρή γεύση της στιχουργικής ευαισθησίας του Παρασκευά Καρασούλου φαίνεται στον στίχο: «Πώς να προλάβει το κορμί να κλέψει απ΄το χρόνο/της ομορφιάς τ΄ άγριο φιλί/ Η αγάπη ξέρει μόνο».

Η ηθοποιός Χριστίνα Μαξούρη ερμήνευσε το τραγούδι «Από τα βέλη σου κανένας δεν γλιτώνει» σε μουσική Νίκου Κυπουργού, ενώ η νεαρή Μιράντα Ζαφειροπούλου έκλεψε τις εντυπώσεις στο ντουέτο της με τον Θοδωρή Νικολάου στο τραγούδι «Περπάτησε η ομορφιά» σε μουσική Στέφανου Κορκολή.

Στο δεύτερο μέρος της παρουσίασης ακούστηκαν ορχηστρικά και αγαπημένα τραγούδια από παλιότερες δισκογραφικές δουλειές του Παρασκευά Καρασούλου σε ερμηνείες του Θοδωρή Νικολάου και του Απόστολου Κίτσου. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με τα τραγούδια «Δυο μέρες μόνο» σε μουσική της Δήμητρας Γαλάνη και «Μικρή πατρίδα» σε μουσική Γιώργου Ανδρέου.

Διαβάστε επίσης:

Συναυλία – Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

O Γιώργος Λάνθιμος και οι «Ιστορίες Καλοσύνης» στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 77ου Φεστιβάλ των Καννών (Trailer-Photos)

Αποκλειστικό: Η Μενδώνη ήξερε αλλά αδιαφόρησε για τις κλεμμένες αρχαιότητες του οίκου Christie’s

O Μάνος Καρατζογιάννης συναντά τη Λούλα Αναγνωστάκη στην «Κασέτα»

Ταινίες της εβδομάδας: Το αυτοβιογραφικό δράμα της Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter