Ο πατέρας του Παναγιώτη-Ραφαήλ καταγγέλλει Κικίλια για «κουκούλωμα» – Επιστημονικό και όχι οικονομικό απαντά ο υπουργός

Ο πατέρας του Παναγιώτη-Ραφαήλ καταγγέλλει Κικίλια για «κουκούλωμα» – Επιστημονικό και όχι οικονομικό απαντά ο υπουργός

Ένα ακόμα «όχι» άκουσαν από το κράτος οι γονείς του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ ο οποίος πάσχει από νωτιαία μυική ατροφία τύπου 1.

Την ώρα που χιλιάδες πολίτες έχουν ευαισθητοποιηθεί για τον 18μηνών Παναγιώτη – Ραφαήλ, το Υπουργείο Υγείας αρνήθηκε να επωμιστεί το ΕΟΠΥΥ τη χορήγηση ενέσιμου φάρμακου και τα έξοδα που αδυνατεί η οικογένεια να καλύψει για το ταξίδι στη Βοστώνη που θα χρειαστεί.

Να σημειωθεί ότι το αίτημα των γονιών έχει απορριφθεί ήδη δύο φορές από τον ΕΟΠΥΥ και χθες ήταν η οριστική.

Παράλληλα, ο πατέρας του μικρού κατήγγειλε δημόσια πριν από λίγες ημέρες σε εκπομπή στο κανάλι «Ε», είπε ότι έχει απευθυνθεί σε όλα τα μεγάλα κανάλια (πλην του Open), ότι έχει απευθυνθεί σε πολλούς δημοσιογράφους πρώτης γραμμής για να τον βοηθήσουν αλλά όπως του έχουν απαντήσει ότι «έχει πέσει γραμμή από το Υπουργείο Υγείας να κουκουλωθεί το θέμα». 

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο Fake News από Άδωνη για τον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ – Οργή από την οικογένειά του

Μετά και το νέο όχι από το ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός Υγείας, Βασίλιας Κικίλιας έδωσε το πρωί διευκρινήσεις ότι το ζήτημα είναι επιστημονικό, όχι οικονομικό λέγοντας ότι το Ανώτατο Υγειεονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) έλαβε γνωματεύσεις από τους πλέον έγκριτους ειδικούς επιστήμονες, έθεσε το θέμα σε διεθνές Συνέδριο, ερεύνησε τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα στοιχεία δεν συνηγορούν υπέρ της συνδυαστικής χορήγησης των δύο θεραπειών. 

https://www.youtube.com/watch?v=UzvJxAQpa9A

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter