Ο Πατούλης δίνει εν μέσω πανδημίας και καταγγελιών για φωτογραφικό διαγωνισμό 124.000€ για λευκώματα

Ο Πατούλης δίνει εν μέσω πανδημίας και καταγγελιών για φωτογραφικό διαγωνισμό 124.000€ για λευκώματα

Τελειωμό δεν έχουν τα χρήματα που μοιράζει μέσω περιφέρειας Αττικής ο Γιώργος Πατούλης. Αυτή τη φορά, θα πετάξει εν μέσω πανδημίας κορονοϊού συνολικά 124.000 ευρώ σε λευκώματα παρά την κατακραυγή που είχε προηγηθεί όταν είχε γίνει γνωστή η υπόθεση.

Σαν κερασάκι στην τούρτα προστίθενται νέες καταγγελίες που κάνουν λόγο για φωτογραφικό διαγωνισμό με τεράστια μάλιστα περιθώρια καθαρού κέρδους για τον “τυχερό”. Ακόμη ένα υπερκοστολογημένο έργο εν μέσω κρίσης και τη στιγμή που η περιφέρεια δείχνει να έχει καβούρια στις τσέπες για βασικότερες ανάγκες.

Οι καταγγελίες Πολάκη

Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στο Facebook, κατήγγειλε τον Γιώργο Πατούλη για την οριακή απόφαση (47 υπερ – 46 κατά) του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής να εκδώσει λευκώματα έναντι 124.000 ευρώ. 

Χαρακτήριζε ως αίσχος την απόφαση αυτή του Πατούλη την ίδια στιγμή μάλιστα που για την καθαριότητα των σχολείων εν μέσω πανδημίας κορονοϊού έδινε μόνο… 10.000 ευρώ.

Έγραφε συγκεκριμένα ο πρώην αναπλ. υπουργός Υγείας:

«ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ, περιφερειάρχης Αττικής !!! Ο κόσμος καίγεται κι αυτός βγάζει λευκώματα 124.000 ευρώ!!!!.

Με ψήφους 47 υπέρ έναντι 46 κατά αποφάσισε το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής να εκδώσει λεύκωμα για την ιστορία της Αθήνας για να το κάνει λέει δώρο ο Πατουλης σε επισήμους προσκεκλημένους!!!

Ο Σγούρος είχε εκδώσει αντίστοιχο λεύκωμα το 2009 με 40.000 ευρώ. Καταλαβαινετε το ΦΑΓΟΠΟΤΙ που πέφτει.

Φάγαν και τα πόμολα και τώρα τρώνε τις κάσες από τα πορτοπαράθυρα…

ΑΙΣΧΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗ, την ίδια στιγμή που δίνεις μόνο δέκα χιλιάδες για την καθαριότητα των σχολίων, βγάζεις λεύκωμα υπερτιμολογημένο στο τριπλάσιο!!!!».

Την ίδια καταγγελία για υπερκοστολόγηση του έργου δέχτηκε και το documentonews.gr από αξιόπιστες πηγές. Όπως αναφέρουν, το όλο έργο σε τεχνικό και μόνο επίπεδο (σ.σ ως προς αυτό της παραγωγής δηλαδή, “υλικά, εκτυπώσεις, λευκώματα, χαρτί κ.α”) δεν πρόκειται να ξεπεράσει τις 35.000 ευρώ. Επομένως, όλο το υπόλοιπο ποσό, κοντά στις 90.000€, θα πάει… “τσεπάτο” σε αμοιβές για… παροχές.

Παρά την κατακραυγή τα 124.000€ θα δοθούν

Η απόφαση δεν πάρθηκε ποτέ πίσω και έτσι έπειτα και από σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής τα “χρυσά” λευκώματα φαίνεται να ήταν απαραίτητα για τον Γιώργο Πατούλη και την Περιφέρεια Αττικής.

Συνεπώς, παρά την τεράστια έκταση που είχε πάρει το θέμα πριν από λίγους μήνες και τις έντονες αντιδράσεις που είχαν προκύψει, το όλο “έργο” θα τρέξει κανονικά. Όπως καταγγέλεται στο documentonews.gr,

Πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 22 Ιανουαρίου, ήρθε η ώρα να “τρέξει” ο σχετικός διαγωνισμός. Η Περιφέρεια όπως διαβάζουμε, προκηρύσσει: «Ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό για τη “Δημιουργία και έκδοση συλλεκτικού λευκώματος ιστορικού χαρακτήρα για την Περιφέρεια Αττικής, συνολικού Προϋπολογισμού €124.000,00 συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%”, όπως αναλυτικά περιγράφονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ II, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Διακήρυξης αυτής, με κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη από οικονομική άποψη προσφορά βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής, με την προϋπόθεση η προσφορά να καλύπτει τις Τεχνικές Προδιαγραφές της παρούσας διακήρυξης και να μην υπερβαίνει την προϋπολογισθείσα δαπάνη για το διαγωνισμό».

Καταγγελίες για φωτογραφικό όρο

Σαν να μην έφτανε η ανούσια, όπως χαρακτηρίζεται από αρκετούς, αυτή καθαυτή η προμήθεια λευκωμάτων εν μέσω πανδημίας και ο διαγωνισμός διαθέτει “σκοτεινά σημεία”. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο documentonews.gr από άτομα με γνώση της υπόθεσης και της αγοράς, εμπεριέχονται φωτογραφικοί όροι.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2021/02/01/60182fc1825e6370cd20dfd3.pdf

Στη σελίδα 11 της προκήρυξης του διαγωνισμού, στο Παράρτημα ΙΙ όπου αναλύονται οι τεχνικές προδιαγραφές διαβάζουμε στην παράγραφο «Τεχνική και επαγγελματική ικανότητα»: “Οι οικονομικοί φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης πρέπει να έχουν υλοποιήσει επιτυχώς κατά τα τρία τελευταία έτη (2017, 2018, 2019) τρεις συμβάσεις συναφούς αντικειμένου συνολικού ύψους τουλάχιστον 100.000,00 Ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ”.

Με απλά λόγια, η εταιρεία ή το πρόσωπο που θα πάρει τελικά το έργο θα πρέπει να παρουσιάσει δουλειές “συναφούς” αντικειμένου για τα έτη 2017,2018 και 2019. «Γιατί δεν υπάρχει στα έτη και το 2020;», δηλώνει στo documentonews.gr πηγή με γνώση τόσο ως προς το διαγωνισμό όσο και με το αντικείμενο. «Αποκλείονται με αυτόν τον τρόπο αρκετές σοβαρές εταιρείες που έχουν πάρει έργα και τα έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία το 2020. Ποιός είναι ο πραγματικός λόγος που το αποφάσισαν αυτό;», διερωτάται η ίδια πηγή.

Όμως ο πιο ύποπτος όρος δεν είναι αυτός. Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, πρόκειται για τον ορισμό που σπεύδει να δώσει η Περιφέρεια ως προς το “συναφές του αντικειμένου”. Αναφέρεται λοιπόν στον διαγωνισμό: «Ως συναφές αντικείμενο ορίζεται η παραγωγή μονογραφιών τοπικής και αυτοδιοικητικής ιστορίας».

«Όταν ορίζεις τόσο συγκεκριμένα πετάς έξω πάρα πολύ κόσμο. Γιατί συγκεκριμένα τοπική και αυτοδιοικητική ιστορία; Δεν υπάρχουν σοβαρές επιχειρήσεις που συνεργάζονται με σοβαρούς επαγγελματίες ιστορικούς να αναλάβουν να φέρουν εις πέρας το έργο;», αναφέρουν οι πηγές που μίλησαν στο documentonews.gr

«Αν δεν πρόκειται για φωτογραφική διευκρίνιση, τότε τί είναι;», προσθέτουν.

Τα ρουσφέτια Πατούλη καλά κρατούν

Η υπόθεση των χρυσών λευκωμάτων έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από ύποπτες και σκανδαλώδεις υποθέσεις απευθείας αναθέσεων, υπερκοστολογημένων συμβάσεων αλλά και… “γαλάζιων” ρουσφετιών του Πατουλη.

Όπως έγραψε πρόσφατα το documentonews.gr, η Περιφέρεια Αττικής “έτρεξε διαγωνισμό” για την πρόσληψη με οκτάμηνη σύμβαση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου 403 υπαλλήλων με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ με δικαιολογία την πανδημία. Από πίσω όμως, όπως αποδείχθηκε, κρυβόταν ένα όργιο ρουσφετιών από τον Πατούλη.

Σαν να μην έφτανε αυτό, όπως γράφει το aftodioikisi.gr τα ίδια ακριβώς ρουσφέτια πράττει ο Πατούλης και στον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), τον οποίο ελέγχει.

Στις 26/1/2021 στις 10 το πρωί, έβγαλε, πανομοιότυπη με αυτή της Περιφέρειας, προκήρυξη, για 157 συμβασιούχους, με την προθεσμία να λήγει την επομένη 27/1/2021 στις 2 το μεσημέρι. Δηλαδή, 28 ολόκληρες ώρες (σ.σ. οκτώ λιγότερες από αυτή της Περιφέρειας)! Μάλιστα, «για τις ανάγκες αντιμετώπισης της διασποράς του ιού COVID-19», εκτός των άλλων, ο κ. Πατούλης προσλαμβάνει και 4 δημοσιογράφους!

Πριν από λίγο καιρό “έσκασε” και η υπόθεση των “χρυσών ” rapid test. Συνολικά, 1 εκατ. ευρώ, δίνει ο Πατούλης στην εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Καρυπίδη. Εταιρεία που έχει πάρει και άλλες δουλειές τους τελευταίους μήνες από το Δημόσιο.

Το Documento πρόσφατα είχε ασχοληθεί με τις…”γαλάζιες” παρέες του Θόδωρου Καρυπίδη και τα χρέη εκατομμυρίων ευρώ που κουβαλάει ακόμα στην πλάτη του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter