Ο Πατούλης και η περιφέρεια Αττικής αγοράζουν 6000 smartwatch για την πανδημία

Ο Πατούλης και η περιφέρεια Αττικής αγοράζουν 6000 smartwatch για την πανδημία

Τέλος δεν έχουν οι περίεργες δαπάνες και οι ρουσφετολογικές προσλήψεις στην Περιφέρεια Αττικής με πρόσχημα την πανδημία.

Αυτήν τη φορά η Διοίκηση έφερε αιφνιδιαστικά και εκτός ημερήσιας διάταξης (18 ώρες πριν από τη συνεδρίαση), θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για «πιλοτικό» πρόγραμμα ύψους 1.000.000 ευρώ με λειτουργίες smartwatch!

Κι επειδή από τη φρασεολογία που χρησιμοποιούν στην Περιφέρεια για να αιτιολογήσουν τη ομολογουμένως υψηλή αυτή δαπάνη πολλοί δεν θα καταλάβουν (στο σχετικό έγγραφο μιλούν για ενίσχυση της παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης προς τους ευάλωτους πολίτες της Περιφέρειας) με απλά Ελληνικά η Περιφέρεια του Πατούλη θα προμηθευτεί 6000 smartwatch (έχει ενδιαφέρον να μάθουμε από ποιους) τα οποία και θα φορέσει σε 6000 περίπου δημότες στους μισούς Δήμους της Περιφέρειας Αττικής (30 με 200 από κάθε Δήμο), μέσω των οποίων θα παρακολουθεί real time τα υγειονομικά τους δεδομένα.

Το σύστημα θα αποτελείται από μια κεντρική πλατφόρμα διαχείρισης οι διαχειριστές της οποίας θα παρακολουθούν σε διαδραστικό χάρτη τα σχετικά δεδομένα. Η κεντρική αυτή πλατφόρμα θα λαμβάνει σήματα και ειδοποιήσεις που θα προωθούνται σε εξειδικευμένο προσωπικό των δήμων προς αξιολόγηση και λήψη αποφάσεων ενώ μέσω του έξυπνου Ρολογιού – Smart watch θα γνωρίζουν τη γεωγραφική θέση του ασθενή / ωφελούμενου δημότη, τη θερμοκρασία σώματος του, τον ρυθμό καρδιακών παλμών του,το επίπεδο της συστολική και διαστολικής πίεσης αίματός του, το επίπεδο οξυγόνου αίματος, ανίχνευση πτώσης ηλικιωμένου και καταμέτρηση βημάτων.

Και για να υπερβεί και το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων ο κ. Πατούλης προτείνει ο εκάστοτε χειριστής σε κάθε Control Room να έχει υπογράψει δήλωση εμπιστευτικότητας αναφορικά με τα στοιχεία που θα επεξεργάζεται που εκτός των άλλων θα αναφέρεται ρητά και η απαγόρευση αναπαραγωγή τους προς τρίτους.

Στο διά ταύτα η δαπάνη θα βαρύνει τον ΚΑΕ με ποσό 970.000,00 € πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α, προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021. Και μη χειρότερα δηλαδή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter