Ο Πατούλης πληρώνει χρυσά γεύματα στην Περιφέρεια Αττικής

Ο Πατούλης πληρώνει χρυσά γεύματα στην Περιφέρεια Αττικής

Ο κακός χαμός έγινε το μεσημέρι στην Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (Ο.Ε.) με αφορμή έναν διαγωνισμό αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ που θυμίζει σε πολλά τις περίφημες φακές του Πουλή στο αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ήταν δε τόσο σφοδρή η αντίδραση της Αντιπολίτευσης στη μεθόδευση του Περιφερειάρχη που αναγκάστηκε να κατέβει ο ίδιος στη συνεδρίαση για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Πήγε να ακυρώσει διαγωνισμό που ήταν καθόλα σύννομος

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η περιφέρεια «τρέχει» έναν διαγωνισμό για παροχή δωρεάν γευμάτων εδώ και μέρες. Στις 9/4 η Ο.Ε. της Περιφέρειας δεν κατακύρωσε στους μειοδότες τον μειοδοτικό διαγωνισμό και ζήτησε αιτιολόγηση όσων η προσφορά, ήταν κάτω από 2.5 ευρώ ανά γεύμα. Οι μειοδότες εντός 24 ωρών αιτιολόγησαν και η Επιτροπή Διαγωνισμού που στελεχώνεται από υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής έκρινε επαρκείς τις εξηγήσεις. Έτσι ενώ έπρεπε να προχωρήσει πλέον στην κατακύρωση του διαγωνισμού με βάση την εισήγηση της υπηρεσίας, σήμερα ο κ. Πατούλης κάλεσε αυθημερόν την Ο.Ε. με θέμα τη ματαίωση του διαγωνισμού!

Μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης και συγκεκριμένα στις 16.30, μετά από την αντίδραση και κατακραυγή των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ύστερα από πρωτοβουλία της Δύναμης Ζωής, αναγκάστηκε να αλλάξει ρότα και να προτείνει τη συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας!

1,84 € στην Κεντρική Μακεδονία, 2,75 στην Αττική!

Να σημειωθεί ότι μία από τις εταιρίες που συμμετέχει στο διαγωνισμό και έδωσε προσφορά 2.75 ευρώ ανά γεύμα, (έχει κληθεί και στον άλλον διαγωνισμό της απευθείας ανάθεσης για τα πασχαλιάτικα γεύματα, με 6.75 ευρώ ανά γεύμα!) στον αντίστοιχο διαγωνισμό της Κεντρικής Μακεδονίας, έγινε μειοδότης με τελική τιμή 1.84 ευρώ ανά γεύμα! Φαίνεται στην Αθήνα είναι πιο ακριβό το γεύμα.

Έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο ίδιος διαγωνισμός βγήκε με αρχική τιμή 1.017.000,00 (με ΦΠΑ) για 14 ημέρες, για 17.039 ωφελούμενους. Αν κάποιος κάνει τις σχετικές πράξεις θα προκύψει μία τιμή 1,88 € ανά γεύμα. Το έργο το πήρε η Hellenic Catering με τελική τιμή 1,84€ ανά γεύμα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter