Ο Πατούλης της… χλιδής!

Ο Πατούλης της… χλιδής!

Για… χλιδάτες επιλογές επίπλωσης στην περιφέρεια Αττικής αλλά και για πρακτικές κατάτμησης …χρηματικών ποσών για αγορές με απευθείας αναθέσεις εγκαλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Οι εργαζόμενοι μιλούν για προκλητικές αγορές, σε αντίστιξη με τις σημαντικές ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό. Σημειώνουν ότι ο Περιφερειάρχης Αττικής διαθέτει 19.450 € για να αγοραστεί ένα γραφείο, μία καρέκλα γραφείου και δύο πολυθρόνες, προκειμένου να επιπλώσει χώρο στο κτήριο, που στεγάζεται το γραφείο του. Προσθέτουν μάλιστα ότι «ίσως βέβαια να μην είναι αυτά τα μόνα χρήματα, αφού επιλέγει να «σπάσει» τα ποσά (είκοσι χιλιάδες είναι το όριο κάθε αγορά με απευθείας ανάθεση) και να τα «μοιράσει» σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα!!!».

Το ζήτημα αναδεικνύεται από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ), με βάση την απόφαση με αριθμ.πρωτ.870381/30-12-2019 που εκδόθηκε από την αρμόδια Δ/νση του Νότιου Τομέα Αθηνών και αναφέρεται στην ανάθεση σε εταιρεία της προμήθειας επίπλων για τον εξοπλισμό του προς δημιουργία χώρου υποδοχής πολιτών, επισκεπτών, κοινού στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Αττικής (Λ.Συγγρού 15-17, Αθήνα). Αφορά στην αγορά ενός γραφείου ξύλινου σκούρου χρώματος μαόνι, μίας καρέκλας γραφείου περιστρεφόμενης ενδεδυμένης με δέρμα μπλε χρώματος και δύο συνοδευτικών πολυθρόνων ενδεδυμένων με δέρμα μπλε χρώματος.

Όλα αυτά περιλαμβάνονται σε έγγραφο που κοινοποιήθηκε στις παρατάξεις του Περιφεριακού Συμβουλίου Αττικής και υπογράφεται από την πρόεδρο της ΣΥΠΑ Βέτα Πανουτσάκου και τον γραμματέα Βαγγέλη Καζάκο. Όπως επισημαίνουν «αποδεικνύεται και με αυτό τον τρόπο ότι η λιτότητα, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, η ζυγαριά «κόστους – οφέλους» αφορούν μόνο τους εργαζόμενους και τις λαϊκές ανάγκες».

Και καταλήγουν: «Αποδεικνύεται και πάλι ότι η επιλεκτική «γύμνια» και οι τραγικές ελλείψεις σε μέτρα και υποδομές προστασίας του λαού από φυσικά φαινόμενα, δεν συμβαδίζουν με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και τις ιεραρχήσεις Δημάρχων και Περιφερειαρχών, που είναι προκλητικές για το λαό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter