Ο Πατούλης… ζήλεψε τον Μπακογιάννη και έφτιαξε το σιντριβάνι στο Πάρκο Τρίτση! (Photos)

Ο Πατούλης… ζήλεψε τον Μπακογιάννη και έφτιαξε το σιντριβάνι στο Πάρκο Τρίτση! (Photos)

«Το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» μεταμορφώνεται και αλλάζει όψη», μας πληροφορεί σχετικό δελτίο τύπου της Περιφέρειας Αττικής και ελπίζουμε να έχει συνέχεια επί του πρακτέου και όχι σε μορφή εξαγγελίας η ανακοίνωση του κ. Πατούλη. 

Σύμφωνα με λοιπόν με το σχετικό δελτίο τύπου, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου υλοποιεί, με γοργούς ρυθμούς, μία σειρά έργων αναμόρφωσης και ανανέωσης στο χώρο, με στόχο να αποκατασταθούν οι ελλείψεις που έχουν προκύψει ανά τα χρόνια, ώστε να αλλάξει ο χαρακτήρας του, να αναβαθμιστεί και να γίνει προορισμός όλων των Αθηναίων.

Βέβαια, θυμίζοντάς μας τον δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη, ο κ. Πατούλης είπε να ξεκινήσει από το… σιντριβάνι κι αυτός. Έτσι χθες, Παρασκευή 15 Μαΐου, επαναλειτούργησε το κεντρικό σιντριβάνι του Πάρκου,καθώς όλο αυτό το διάστημα ήταν σε αχρηστία. Επιπλέον, με την επέκταση του δικτύου υδροδότησης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ανέβηκε σημαντικά η στάθμη της δεύτερης λίμνης, καθώς επίσης, αυξήθηκε η ροή του νερού κατά μήκος του καναλιού.

Παράλληλα, ξεκίνησαν οι εργασίες ελέγχου των αιτιών των διαρροών της πέμπτης λίμνης, προκειμένου να αποτιμηθούν οι εργασίες αντικατάστασης των στεγανοποιητικών συστημάτων της και η αποξήρανση της διαφυλάττοντας το οικοσύστημα της, τηρώντας τις αρχές και τις αξίες της βιοποικιλότητας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Ελπίδα όλων είναι οι υποσχέσεις της Περιφέρειας να μην περιοριστούν μόνο στα έργα που αφορούν το νερό, αλλά και στην κατάσταση των δέντρων και φυτών του πάρκου, αλλά και όλων των άλλων υποδομών που είτε έχουν αχρηστευτεί από τη χρόνια αδιαφορία των αρχών, είτε πρέπει να δρομολογηθούν από την αρχή. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter