O Πατούλης επιχειρεί να βάλει «λουκέτο» στην aftodioikisi.gr -Ζητά με αγωγή 500.000 ευρώ

O Πατούλης επιχειρεί να βάλει «λουκέτο» στην aftodioikisi.gr -Ζητά με αγωγή 500.000 ευρώ

Να εξοντώσει την aftodioikisi.gr και τους εργαζόμενους στην ιστοσελίδα επιχειρεί με αγωγή του, με την οποία ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ζητά το εξωφρενικό ποσό των 500.000 ευρώ.

Αφορμή στάθηκε αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και την ιστοσελίδα protothema.gr , υπό τον τίτλο: «Μαρίνα Πατούλη: Ετοιμάζει αποκαλύψεις & για οικονομικές ατασθαλίες του συζύγου της» 

Μάλιστα, το αξιοπερίεργο είναι ότι, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ο Περιφερειάρχης Αττικής, δεν έχει προχωρήσει σε αντίστοιχες νομικές ενέργειες κατά της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και της ιστοσελίδας protothema.gr, απ’ όπου, όπως προαναφέρθηκε, αναδημοσιεύθηκε το συγκεκριμένο θέμα.

Δηλαδή, με άλλα λόγια ο περιφερειάρχης Αττικής, πλήττοντας ευθέως την ελευθερία του Τύπου, στοχοποιεί επιλεκτικά ένα ανεξάρτητο ΜΜΕ, επιχειρώντας αφενός να εκφοβίσει τους δημοσιογράφους του για να μην του ασκούν κριτική και αφετέρου να το εξαφανίσει από το χάρτη του Διαδικτύου, ζητώντας μέσω της αγωγής του, το εξωφρενικό ποσό των 500.000 ευρώ.

Ίσως, βεβαίως, με τα ποσά που διακινούνται , όπως καταγγέλλει σύσσωμη η αντιπολίτευση και οι εργαζόμενοι, μέσω «φωτογραφικών»  διαγωνισμών στην Περιφέρεια Αττικής (βλ. rapid test, μάσκες, πασχαλινοί λαγοί κλπ), τα 500.000 ευρώ να θεωρούνται «ψίχουλα» από τον κύριο Πατούλη.

Σε κάθε περίπτωση, η aftodioikisi.gr έχει ήδη απαντήσει στον κύριο Πατούλη μέσω εξωδίκου. Και θα απαντήσει με τον ίδιο και ακόμη πιο αναλυτικό, τρόπο, επικαλούμενη, μεταξύ άλλων, μαρτυρίες πολιτικών της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της Αυτοδιοίκησης, δημοσιογράφων, εργαζόμενων κλπ,  και ενώπιον της  Δικαιοσύνης στην αγωγή φίμωσης που της έχει ασκήσει ο κύριος Πατούλης.

Επειδή το ζήτημα της αγωγής του κυρίου Πατούλη κατά της aftodioikisi.gr, δεν είναι μόνο ή κυρίως  Δικαστικό.

Είναι ζήτημα που θίγει βάναυσα την ελευθερία του Τύπου και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Είναι, εντέλει, ζήτημα βαθιά ιδεολογικό και πολιτικό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter