Ο Πατριάρχης στην Ορεστιάδα για το έτος Καραθεοδωρή

Ο Πατριάρχης στην Ορεστιάδα για το έτος Καραθεοδωρή

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκε η Ορεστιάδα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην πόλη, προσκεκλημένος της Μητρόπολης και της δημοτικής Αρχής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το έτος Στέφανου Καραθεοδωρή.

Με τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τον θάνατο του ιατροφιλόσοφου της Ομογένειας, καθηγητή της Σχολής Κωνσταντινουπόλεως, σύμβουλο του Πατριαρχείου, συγγραφέα δεκάδων επιστημονικών έργων καθώς και ιδιαίτερου γιατρού του Σουλτάνου Μαχμούτ Β΄, αλά και πατέρα του “δασκάλου του Αϊνστάιν” Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, ο Δήμος Ορεστιάδας ανακήρυξε το 2017 σε έτος «Στέφανου Καραθεοδωρή».

Ο κ. Βαρθολομαίος εγκαινίασε λίγο πριν το μεσημέρι το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Διακονίας, της Μητρόπολης Διδυμοτείχου- Ορεστιάδας- Σουφλίου, στην Ορεστιάδα.

Αύριο Κυριακή στις 7 το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναμένεται να λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδας, όπου θα τελεστεί και το μνημόσυνο του Στέφανου Καραθεοδωρή.

Την Δευτέρα το πρωί ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί το 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Ορεστιάδας, το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο – Λύκειο Νέας Βύσσας, ενώ θα επισκεφθεί και την έδρα της 3ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Πεζικού στην Καβύλη Ορεστιάδας και το μεσημέρι θα επιστρέψει οδικώς στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: ert.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter