Ο Παύλος Χρηστίδης δεν δίνει «γραμμή» και ξεγλιστρά σαν… δελφίνος του ΚΙΝΑΛ

Ο Παύλος Χρηστίδης δεν δίνει «γραμμή» και ξεγλιστρά σαν… δελφίνος του ΚΙΝΑΛ
Δεν υποδεικνύει στα μέλη και τους φίλους του ΚΙΝΑΛ ποιον από τους δυο υποψηφίους προέδρους (Νίκος Ανδρουλάκης- Γιώργος Παπανδρέου) να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο της εσωκομματικής μάχης ο Παύλος Χρηστίδης. Επιλέγει να μην δώσει “γραμμή”, κρίνοντας μάλιστα ότι οι υποδείξεις αποτελούν παλαιοκομματική μέθοδο κομματαρχών της δεκαετίας του ’60 -αιχμή προφανώς προς τον συνυποψήφιό του για την προεδρία Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος έσπευσε να το κάνει.
Βεβαίως πίσω από την αποστασιοποίησή του υποφώσκει η ικανοποίησή του για την εκλογική επίδοση που είχε ως υποψήφιος πρόεδρος, που κατάφερε, εκπροσωπώντας μια νέα γενιά στελεχών του ΚΙΝΑΛ (γεννημένος το 1978), να αναδειχθεί στις κάλπες του α΄γύρου στην τέταρτη θέση με 8.733 ψήφους (3,25%) μεταξύ των έξι διεκδικητών.  Δεν παίρνει θέση υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη ή υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου για τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου 2021 προσβλέποντας στην επόμενη μέρα σαν “δελφίνος”, χωρίς να κλείνει πόρτες σε κανέναν.  Ομως, ο Παύλος Χρηστίδης στέλνει  μηνύματα στην γραπτή δήλωσή του, που εκδόθηκε γύρω στις 2.30 το μεσημέρι της Τετάρτης (8.12.2021). Επισημαίνει πως ήρθε η ώρα το ΚΙΝΑΛ,  με επίκεντρο τον άνθρωπο και «ειδικά τους μη προνομιούχους του 2021», να  γίνει η φωνή όλων εκείνων, που «νιώθουν την πολιτική απόμακρη και τα κόμματα, κλειστούς μηχανισμούς».  Θέτει σε προτεραιότητα τους στόχους για πολιτική ενότητα, για «ανανέωση με πολιτικό περιεχόμενο», για  «αμφίπλευρη διεύρυνση» προς ψηφοφόρους που είχαν κάνει άλλες επιλογές, για αυτόνομη πορεία με «ξεκάθαρη προοδευτική ταυτότητα».  Η δήλωσή του είναι ανοιχτή σε αναγνώσεις , όπως και η αναφορά του σε «ανανέωση με πολιτικό περιεχόμενο».
Η δήλωση του Παύλου Χρηστίδη είναι η εξής:
«Δεν είμαι  κομματάρχης της δεκαετίας του 60, να δίνω γραμμές.  
Με την τυπική ολοκλήρωση της καταμέτρησης, αισθάνομαι την ανάγκη να  ευχαριστήσω τους 270.000 συμπολίτες μας, που την προηγούμενη Κυριακή συμμετείχαν δυναμικά στην επανεκκίνηση (restart) της Παράταξης.  Ένα , ακόμα, πιο θερμό ευχαριστώ στους χιλιάδες φίλους που με στήριξαν, σε αυτόν τον ελπιδοφόρο αγώνα.  
To ΠΑΣΟΚ έδειξε ότι έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία,  ισχυρά πολιτικά και ιδεολογικά ερείσματα. Η συμμετοχή  το επισφράγισε στην κάλπη.  Το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής , όπως το οραματίστηκε η Φώφη Γεννηματά είναι εδώ, έτοιμο να πρωταγωνιστήσει ξανά.  
Σε μια εποχή μεγάλων ανισοτήτων και κοινωνικών αλλαγών, η Παράταξη μας μπορεί με σχέδιο, εξωστρέφεια, συλλογική λειτουργία, ταχύτητα και σπιρτάδα να προχωρήσει μπροστά με τον αέρα, που τώρα πνέει στα πανιά μας. 
Σε αυτή την πορεία των 40 περίπου ημερών, συνάντησα χιλιάδες πολίτες και είδα στα μάτια τους,  την προσδοκία για τη δημιουργία της αυτόνομης, μεγάλης, σύγχρονης, ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, με επίκεντρο τον άνθρωπο και ειδικά τους μη προνομιούχους του 2021. 
Έχει έρθει η ώρα να γίνουμε η φωνή όλων εκείνων, που νιώθουν την πολιτική απόμακρη και πελατειακή και τα κόμματα, κλειστούς μηχανισμούς. 
Η πολιτική ενότητα, βασισμένη σε κοινούς στόχους και αγώνες, η ανανέωση με πολιτικό περιεχόμενο, η αμφίπλευρη διεύρυνση της κοινωνικής και εκλογικής βάσης της παράταξης με καθημερινούς πολίτες που έκαναν άλλες επιλογές τα προηγούμενα χρόνια, η αυτόνομη πορεία μας με ξεκάθαρη προοδευτική ταυτότητα είναι τα βασικά διακυβεύματα του ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής. 
Μπροστά μας έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία. Να δώσουμε ξανά ελπίδα και προοπτική στην Ελλάδα, ευημερία και περηφάνια στους Έλληνες.  Καλώ όλους όσους συμμετείχαν στον πρώτο γύρο, να συμμετέχουν και στον δεύτερο, την Κυριακή 12.12.  
Είναι ξεκάθαρο, ότι οι πολίτες εμπνέονται και δεν καθοδηγούνται. Είναι, λοιπόν, μακριά από εμένα παλαιοκομματικές πρακτικές και μέθοδοι.  Δεν είμαι κομματάρχης της δεκαετίας του 60, για να υποδεικνύω επιλογές στα μέλη και τους φίλους του Κινήματος.  
Την Δευτέρα θα είμαστε όλοι μαζί, σεβόμενοι την παράδοσή μας και ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις του μέλλοντος, για να κάνουμε ξανά την Ελλάδα μια πατρίδα δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης για όλους. 
Είναι στο χέρι μας».

Μυστικά & Documento

23/01/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter