Ο… περφόρμερ Τραμπ

Ο… περφόρμερ Τραμπ

Αρχισε τους θεατρινισμούς για να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του, την ώρα που ο Μπάιντεν προηγείται σταθερά στις δημοσκοπήσεις

Με τις δημοσκοπήσεις να τον δείχνουν πίσω από τον αντίπαλό του, ως έμπειρος περφόρμερ ο Τραμπ συνεχίζει με τους γνωστούς θεατρινισμούς του να προσπαθεί να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του. Στην πρώτη συγκέντρωση μετά την προσβολή του από κορονοϊό στη Φλόριντα εμφανίστηκε ευδιάθετος δηλώνοντας: «Λένε ότι έχω ανοσία. Νιώθω τόσο δυνατός. Θα φιλήσω τα παιδιά και τις όμορφες γυναίκες». Επίσης υποσχέθηκε να προμηθεύσει σε όλους τη «θεραπεία» που του παρασχέθηκε, κάνοντας τους λοιμωξιολόγους να φρίξουν για ακόμη μια φορά.

Αναζητά ψήφους στις πολιτείες-κλειδί

Με τον τυπικά λαϊκίστικο, κενό πολιτικού περιεχομένου λόγο του επιχειρεί να αποσπάσει όσο περισσότερες ψήφους μπορεί στις πολιτείες-κλειδί της λεγόμενης «rust belt», δηλαδή των μεσοδυτικών πολιτειών (Ουισκόνσιν, Πενσιλβάνια) όπου η αποβιομηχανοποίηση έχει χτυπήσει βαριά τους πολίτες. Και φυσικά δεν παραλείπει να υπενθυμίσει σε κάθε ευκαιρία ότι ο αντίπαλος υποψήφιος, όπως λέει, είναι «αγορασμένος από τους ριζοσπάστες οπαδούς της παγκοσμιοποίησης, τους μεγάλους δωρητές και τα ειδικά οικονομικά συμφέροντα που έκλεισαν τα εργοστάσιά σας και έδιωξαν τις δουλειές σας».

Η απέλπιδα προσπάθειά του να εμφανιστεί φιλολαϊκός ως παθών από τον κορονοϊό για να κλείσει τη δημοσκοπική ψαλίδα μάλλον δεν πείθει τους πολίτες. Φαίνεται ότι η εκλογική του βάση (λευκοί μικρομεσαίοι και εργάτες) δεν μπορεί να διευρυνθεί περαιτέρω, παρόλο που στη ρητορική του έχουν επιστρέψει δυναμικά οι κατηγορίες για την Κίνα, η οποία στον παραληρηματικό του λόγο είναι ο κύριος υπαίτιος όχι μόνο για την πανδημία αλλά και για την ανεργία.

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών

Ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να έχει θεμελιώσει διαφορά εννέα μονάδων στις δημοσκοπήσεις. Οι αναλυτές, έχοντας κατά νου το κάζο στις προηγούμενες εκλογές, όταν η Χίλαρι Κλίντον προηγούνταν σε όλες τις μετρήσεις κοινής γνώμης, λένε ότι το προβάδισμα του Μπάιντεν διαφέρει σημαντικά από εκείνο της προηγούμενης διεκδικήτριας του προεδρικού θώκου, ειδικά στις σημαντικές πολιτείες του Ουισκόνσιν και της Πενσιλβάνια.

Ο πρώην αντιπρόεδρος προσπαθεί να επιβάλει στην ημερήσια διάταξη την καταστροφική αντιμετώπιση της πανδημίας, βρίσκοντας έναν απίθανο σύμμαχο στο πρόσωπο του λοιμωξιολόγου Φάουτσι, ο οποίος δήλωσε ότι η διαχείριση από την κυβέρνηση είναι προβληματική. Κατάφερε όμως να προσελκύσει επικριτικά σχόλια όταν σε ομιλία του τράβηξε τη μάσκα του για να βήξει στη γροθιά του…

Κάμαλα Χάρις εναντίον Εϊμι Κόνι Μπάρετ

Στο πρόσωπο της 48άχρονης εκλεκτής του Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ Εϊμι Κόνι Μπάρετ, που θα αντικαταστήσει τη Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, έχουν επικεντρωθεί τα πυρά των Δημοκρατικών, αφού αν γίνει δεκτή στο ανώτατο αξίωμα θα εξασφαλίσει μια πλειοψηφία έξι Ρεπουμπλικάνων προς τρεις Δημοκρατικούς στο Ανώτατο Δικαστήριο, πράγμα που μπορεί να στρέψει τη νομολογία των ΗΠΑ πιο δεξιά από ποτέ.

Εύλογα λοιπόν η υποψήφια αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Κάμαλα Χάρις μετέτρεψε σε κανονική ανάκριση την ακρόαση αποδοχής που έλαβε χώρα στη Γερουσία. Αρχικά τη στρίμωξε αναφορικά με το Obamacare. Ο Τραμπ είχε κάνει ξεκάθαρο ότι ο επόμενος δικαστής που θα διοριστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο θα είναι υπέρ της κατάργησής του. Μετά το ασφυκτικό πρέσινγκ της Χάρις η Μπάρετ έκανε μια δήλωση που δύσκολα γίνεται πιστευτή: ότι δεν ήταν ενήμερη για κάτι τέτοιο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter