Ο περιβόητος ισοβίτης Μάκης Γιαννουσάκης

Ο περιβόητος ισοβίτης Μάκης Γιαννουσάκης

Ο… πρόθυμος μάρτυρας εμπλέκει για πρώτη φορά το όνομα του Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση

Ποιος είναι ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, οι ανακυβιστήσεις του οποίου έχουν πλέον καταστήσει τις όποιες μαρτυρίες του απολύτως αναξιόπιστες;

Ο Ευθ. Γιανουσάκης, πρωτοδίκως καταδικασμένος σε ισόβια για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στην υπόθεση «Noor 1», έχει προβεί σε μια σειρά από μακροσκελέστατες συνεντεύξεις σε διάφορα Μέσα, σε αντιφατικές καταθέσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης αλλά και σε μηνυτήριες αναφορές που όταν τον καλούσαν να τις υποστηρίξει επιδιδόταν στην προσφιλή του τακτική της αυτοαναίρεσης εν μέρει ή εν συνόλω.

Αρχικά το 2017, με μια σειρά από αβίαστες, όπως ακουγόταν, συνεντεύξεις του στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο φωτογράφισε ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση του ναρκόπλοιου τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ισχυριζόταν ότι κινδύνευε η ασφάλεια η δική του και της οικογένειάς του. Εδωσε μάλιστα και μια σειρά από «μυστικές» καταθέσεις στο ίδιο μοτίβο, οι οποίες κάθε άλλο παρά μυστικές παρέμειναν.

Ακόμη και ενώπιον δικαστηρίου στο οποίο είχε εξεταστεί ένα από τα αιτήματα αποφυλάκισής του (απορρίφθηκαν όλα) είχε ισχυριστεί ότι κινδύνευε η σωματική του ακεραιότητα καθώς είχε δεχτεί δύο επιθέσεις μέσα στη φυλακή, ενώ του είχε επιδειχθεί προς εκφοβισμό και φωτογραφία του παιδιού του να πηγαίνει στο σχολείο.

Αργότερα πήρε πίσω όσα είχε αυτοβούλως καταγγείλει, ισχυριζόμενος ότι δέχτηκε εκβιασμούς και πολιτικές πιέσεις για να «δώσει» τον Βαγγ. Μαρινάκη. Σε αυτές τις ανασκευές των αρχικών καταγγελιών του είχε εμπλέξει το όνομα του τότε υπουργού Πάνου Καμμένου αλλά όχι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Προς επίρρωσιν της θεωρίας της σκευωρίας σε βάρος Μαρινάκη δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού «Unfollow», ο υπεύθυνος της οποίας είναι και υπάλληλος σε μέσα ενημέρωσης που έχει στην ιδιοκτησία του ο κ. Μαρινάκης, μια ηχητική συνομιλία μεταξύ Γιαννουσάκη και του αξιωματικού του Λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη.

Σύμφωνα με αυτήν, ο αξιωματικός ως προανακριτικός υπάλληλος στην υπόθεση προσπαθούσε με δόλια μέσα και χρησιμοποιώντας ονόματα από τον πολιτικό και τον επιχειρηματικό κόσμο να πείσει τον Γιαννουσάκη να εμπλέξει στην ιστορία του ναρκόπλοιου τον κ. Μαρινάκη. Ο ίδιος ο Χριστοφορίδης είχε υποβάλει τότε αναφορά υποστηρίζοντας ότι το ηχητικό προϊόν αποτελούσε συρραφή συνομιλιών και δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

Αργότερα Γιαννουσάκης και Μαρινάκης κατέθεσαν μηνυτήριες αναφορές κατά του Π. Καμμένου, του λιμενικού Χριστοφορίδη και της εισαγγελέα

Ειρήνης Τζίβα, η οποία διενεργούσε την έρευνα, για κατάχρηση εξουσίας.

Ο εισαγγελέας που διερεύνησε την υπόθεση κατέληξε ότι η κ. Τζίβα έκανε απολύτως σωστά τη δουλειά της, απέστειλε δε στη Βουλή το σκέλος που αφορούσε τον τότε υπουργό και τον εισαγγελέα ναυτοδικείου τις καταγγελίες σε βάρος Χριστοφορίδη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τότε ο Γιαννουσάκης καταθέτοντας γι’ αυτήν τη μήνυση είχε πει για την κ. Τζίβα: «Δεν μου άσκησε καμία μορφή εκβιασμού».

Η ίδια η εισαγγελέας είχε ζητήσει να ανοίξει το κινητό που χρησιμοποιούσε ο ισοβίτης Γιαννουσάκης στη φυλακή! Το δικαστικό συμβούλιο Πειραιά όμως είχε απορρίψει το αίτημα, με το σκεπτικό ότι… δεν θα συνέβαλλε ουσιωδώς στην έρευνα.

Κατά του επίμαχου βουλεύματος ασκήθηκε αναίρεση από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η άρση πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση μηνών και τα αποτελέσματά της έχουν πλέον διαβιβαστεί στην ανάκριση όπου λιμνάζει η δικογραφία μετά την άσκηση των διώξεων σε βάρος του Βαγγ. Μαρινάκη και τριών συνεργατών του.

Τον Νοέμβριο του 2018 η εφημερία «Δημοκρατία» αποκάλυψε ότι τελικά οι επίμαχες συνομιλίες μεταξύ Γιαννουσάκη και Χριστοφορίδη ήταν πράγματι προϊόν μοντάζ, σύμφωνα με πόρισμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Κι ενώ όλες οι έρευνες, ποινικές και πειθαρχικές, σε βάρος των φερόμενων ως «σκευωρών» (Χριστοφορίδη και Τζίβα) έχουν πέσει στο κενό με επανειλημμένες αρχειοθετήσεις, αίφνης –μέσω της άσχετης με την υπόθεση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής– μάθαμε ότι ο Ευθ. Γιαννουσάκης έχει δώσει ακόμη μία… σχετική κατάθεση στον εισαγγελέα του ναυτοδικείου. Σε αυτή για πρώτη φορά εμπλέκει το όνομα του κ. Παπαγγελόπουλου δίνοντας έτσι την… πάσα για όσα ασύλληπτα ακολούθησαν στην προανακριτική. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter