Ο Περισσός ξεσκεπάζει τις αυταπάτες του… Μάαστριχτ και καλεί στο δρόμο για το σοσιαλισμό

Ο Περισσός ξεσκεπάζει τις αυταπάτες του… Μάαστριχτ και καλεί στο δρόμο για το σοσιαλισμό

Με μια μεγάλη εκδήλωση για τα τριάντα χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ και την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΚΚΕ σκιαγραφεί την επιθετική πολιτική σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων που εφάρμοσαν αστικές κυβερνήσεις, εξυπηρετώντας ουσιαστικά την κερδοφορία ευρωενωσιακών μονοπωλιακών ομίλων. Ο Περισσός αντικρούει «τον μύθο της “σύγκλισης” των οικονομιών, που προπαγάνδιζαν τότε τα αστικά κόμματα», εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο στις συνθήκες του καπιταλισμού και της δράσης του νόμου της ανισόμετρης ανάπτυξης.

Παράλληλα, αναδεικνύει τη δυναμική της παρέμβασης του ΚΚΕ, που συνεχίζεται, στη Βουλή, την Ευρωβουλή αλλά και μέσα στο εργατικό κίνημα, «για την αποκάλυψη του αντιλαϊκού χαρακτήρα της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ». Σε αυτό το μήκος κύματος, με παρεμβάσεις τους σε εκδήλωση για τα τριάντα χρόνια της ΕΕ, κορυφαία στελέχη του Περισσού ξεδιπλώνουν σε όλο το εύρος τους τις επιπτώσεις από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ και δίνουν το στίγμα για τους αγώνες που έρχονται.

Στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, το απόγευμα της Τετάρτης 30 Μαρτίου 2022, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας είναι κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα με τίτλο “30 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων, διαρκούς επίθεσης ενάντια στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα- η απάντηση του ΚΚΕ”.

Στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί να μιλήσουν οι:

– Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ (Πείρα από την πάλη του ΚΚΕ στο ευρωκοινοβούλιο για τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και ανάγκες,).

– Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ ( Είκοσι χρόνια ευρώ, κέρδη για το κεφάλαιο, μνημόνια διαρκείας για τους λαούς)

– Αντώνης Δαβανέλος, συνδικαλιστής, συνταξιούχος «Ολυμπιακής» (Ο σοσιαλδημοκρατικός μύθος της ΕΕ των λαών )

– Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Εργατικού – Συνδικαλιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ ( Το αντεργατικό πλαίσιο της ΕΕ: Οδηγός για την ανατροπή εργατικών δικαιωμάτων και την ένταση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης)

– Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ (Κοινή Πολιτική Ασφαλείας και Άμυνας της ΕΕ: Εργαλείο ιμπεριαλιστικών πολέμων για το μοίρασμα αγορών και σφαιρών επιρροής με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους λαούς)

– Γιώργος Ροΐδης, αντιναύαρχος ΠΝ ε.α. (Συμπεράσματα από την πορεία συρρίκνωσης-ιδιωτικοποίησης της Αμυντικής Βιομηχανίας μέσα στα δεσμά της ΕΕ)

– Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ και του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ (Οι επιπτώσεις του Μάαστριχτ και της ΚΑΠ στους βιοπαλαιστές αγρότες)

– Δημήτρης Βιτάλης, μέλος της ΚΕ και του Τμήματος ΕΒΕ της ΚΕ του ΚΚΕ (Οι αυτοαπασχολούμενοι στις συμπληγάδες της ΕΕ των μονοπωλίων και του καπιταλιστικού ανταγωνισμού).

– Μαρία Θεοφίλη, μέλος του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας (Η ισοτιμία της γυναίκας είναι ασυμβίβαστη με τη στρατηγική της ΕΕ για την “ισότητα των φύλων”).

Σύμφωνα με τον Περισσό, η αποδέσμευση της χώρας μας από κάθε ιμπεριαλιστική ένωση, όπως οι συμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, είναι αναγκαία και σε όφελος του λαού. Αυτή είναι η βάση, κατά τον Περισσό, για να χτιστεί μια Ευρώπη της φιλίας, της αλληλεγγύης, της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς. Και σύμφωνα με το ΚΚΕ, “ο σοσιαλισμός είναι η απάντηση για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα τον 21ο αιώνα”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter