Ο Περισσός «χτυπά» με Μπρεχτ τις φιέστες της ΝΔ για τα Rafale (Video)

Ο Περισσός «χτυπά» με Μπρεχτ τις φιέστες της ΝΔ για τα Rafale (Video)

Με καυστικό τρόπο το ΚΚΕ σχολιάζει αρνητικά τις τυμπανοκρουσίες της ΝΔ για την άφιξη έξι μαχητικών αεροσκαφών «Rafale» στην Τανάγρα, και αναδεικνύει τις επιπτώσεις από την κυβερνητική πολιτική που, κατά τον Περισσό, εμπλέκει τη χώρα μας «στα επιθετικά σχέδια των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών συμμαχιών της άρχουσας τάξης».

Μάλιστα, με αφορμή τις κυβερνητικές φιέστες για την παραλαβή των Rafale, ο Περισσός δημοσιοποίησε βίντεο εν είδει σχολίου (https://youtu.be/oxoXTNfO7Gg). Το ΚΚΕ αντιπαραβάλλει την πολιτική των εξοπλισμών και το υψηλό κόστος τους με τις ανάγκες του κόσμου για κοινωνικές παροχές και για βελτίωση των συνθηκών ζωής του, ιδιαίτερα εν καιρώ πανδημίας. Στο σποτ κυριαρχεί η μπαλάντα “Αννα μη κλαις” σε στίχους του Μπέρλτοτ Μπρεχτ μελοποιημένους από τον Θάνο Μικρούτσικο : «Μιλάνε για καιρούς δοξασμένους, και πάλι (Άννα μην κλαις)/ θα γυρέψουμε βερεσέ απ’ τον μπακάλη./Μιλάνε για του έθνους, ξανά, την τιμή(Άννα μην κλαις)/στο ντουλάπι δεν έχει ψίχα ψωμί…».

Παράλληλα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «οι κυβερνητικές φιέστες με τα Rafale δεν μπορούν να κρύψουν ότι, στις τραγικές συνθήκες της πανδημίας και της ακρίβειας, ο λαός καλείται να επωμιστεί -με ευθύνη της κυβέρνησης και όλων των άλλων κομμάτων που τα ψήφισαν- το υπέρογκο κόστος αυτών των πολεμικών αεροσκαφών, που υπηρετούν κυρίως την εμπλοκή της χώρας στα επιθετικά σχέδια των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών συμμαχιών της άρχουσας τάξης».

Για να συμπληρώσει: «Κι όλα αυτά τη στιγμή που τα “βάθρα” της πολιτικής της “γεωστρατηγικής αναβάθμισης”, ως δήθεν ασπίδας για τα κυριαρχικά δικαιώματα και την άμυνα της χώρας, καταρρέουν το ένα μετά το άλλο, όπως συνέβη και με τη διαφαινόμενη εγκατάλειψη του σχεδίου για τον αγωγό East Med, που υπαγορεύεται από τα συμφέροντα, αλλά και τις συμμαχίες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στο πλαίσιο του οξυμένου ανταγωνισμού τους με Ρωσία – Κίνα».
Και το ΚΚΕ καταλήγει:

«Πραγματική προστασία για τα συμφέροντα του λαού και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μπορεί να υπάρξει μόνο με την απεμπλοκή από τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, την οριστική αποδέσμευση, με τον ελληνικό λαό κυρίαρχο στο “τιμόνι” της εξουσίας, με την οικοδόμηση διεθνών πολύπλευρων σχέσεων στη βάση του αμοιβαίου οφέλους για τους λαούς».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter