Ο Πετρόπουλος απαντά στις… κατσαρίδες του Μηταράκη με Τζίμη Πανούση

Ο Πετρόπουλος απαντά στις… κατσαρίδες του Μηταράκη με Τζίμη Πανούση

«Όπως έλεγε και ο Τζίμης Πανούσης “εγώ τη σκότωσα, εγώ τη σκότωσα”. Τη μία φωλιά εγώ την έβαλα. Η άλλη προφανώς ακολούθησε γιατί ήταν φίλη. Δολιοφθορά για να δυσκολέψω το έργο του νέου υφυπουργού με κατσαρίδες» απάντησε σκωπτικά ο Τάσος Πετρόπουλος στον Νότη Μηταράκη.

«Τα πράγματα δεν είναι έτσι. Δεν ξέρω τι εννοούσε ο κ. Μηταράκης. Ενδεχομένως να χρειάζεται να ανακαινίσει το γραφείο όλο, πλακάκια κ.α. Επειδή όλα αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, ίσως κάποιοι αντίπαλοί του ανεβάζουν το θέμα για να δείξουν ότι του λείπει η σοβαρότητα. Ο Μηταράκης είναι ένας έξυπνος άνθρωπος», σχολίασε επίσης ο πρώην υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, μιλώντας στον Real FM.

«Το ψεύδος για τις συντάξεις»

Σχετικά με τις εκκρεμείς συντάξεις ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι «άκουσα τον κ. Βρούτση ότι ανακάλυψε 400.000 συντάξεις. Το ψεύδος αποκαλύπτεται σε αυτά που είπε σχετικά με τις συντάξεις του Δημοσίου. Είπε ότι ανακάλυψε 240.000 εκκρεμείς συντάξεις που λέει ότι άμα τις προσθέσουμε κι αυτές στις 400.000 πάμε στα ύψη. Στο ΓΛΚ υπήρχαν 284.000 πριν μπει στον ΕΦΚΑ αλλά δεν είναι συντάξεις αλλά κάθε είδους αίτηση που έχει πρωτοκολληθεί».

Ο πρώην υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης δήλωσε κατηγορηματικά μάλιστα ότι «οι συντάξεις που εκκρεμούν στο ΓΛΚ δεν ξεπερνούν τις 16.000, το λέω κατηγορηματικά. Από αυτές οι 13.800 είναι οι ληξιπρόθεσμες και από αυτές οι 9.500 δίνονται προσωρινές. Καταλαβαίνει ο κ. Βρούτσης τους αριθμούς και τα λέει ανερυθρίαστα αυτά για να δείξει ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο».

Ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι ο κ. Βρούτσης υποσχέθηκε σύνταξη σε μια ημέρα όταν ήταν υπουργός Εργασίας αλλά ούτε μια σύνταξη δεν βγήκε με το σύστημα «Άτλας». Μας εγκαλεί δηλ. ότι δεν χρησιμοποιήσαμε εμείς το σύστημα που έφτιαξε; Το σύστημα αυτό έγινε για την ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού ιστορικού των ασφαλισμένων, όμως ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Το Άτλας δεν μπορεί να εκδώσει συντάξεις, δεν είναι κατάλληλο το σύστημα».

Ο Τάσος Πετρόπουλος θυμήθηκε τα όσα ισχυριζόταν ο κ. Βρούτσης ότι θα πάει στον εισαγγελέα επειδή εμείς –όπως είπε- σύμφωνα με τον ίδιο αλλοιώναμε τα στοιχεία για να εμφανίζουμε πλεονάσματα. «Τον περιμένω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter