Ο Πέτρος Κόκκαλης δημοσιεύει τα λογοκριμένα κομμάτια της συνέντευξης για Μαρινάκη, Ντόρα, Μητσοτάκη (Video)

Ο Πέτρος Κόκκαλης δημοσιεύει τα λογοκριμένα κομμάτια της συνέντευξης για Μαρινάκη, Ντόρα, Μητσοτάκη (Video)

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης, επανέρχεται για την λογοκρισία που υπέστη η συνέντευξη που είχε δώσει στη “Νέα Τηλεόραση Κρήτης” και δίνει στη δημοσιότητα τα κομμένα αποσπάσματα που αφορούν στις απαντήσεις που έδωσε για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, Ντόρα Μπακογιάννη και Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δείτε τη δήλωση του κυρίου Κόκκαλη:

Ευχαριστώ τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης, η οποία μου απέστειλε το υλικό, το οποίο ενώ διαφημίστηκε στο trailer της εκπομπής «Ρεπορτάζ», δεν μεταδόθηκε ποτέ. Η απορία για το ποιος αποφάσισε αυτή τη λογοκρισία παραμένει. Ωστόσο, αυτό δεν με αφορά. Αυτό που με αφορά είναι να μην υπάρχει η παραμικρή υποψία ότι πολιτεύομαι με τρόπο απρεπή.

Στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, διαπιστώνω μια εκτροπή με κύρια αιτία την αδυναμία της ΝΔ να μιλήσει για το πραγματικό διακύβευμα των ευρωεκλογών.

Όσο με αφορά, πιστεύω ότι τα πρόσωπα έχουν σημασία και πρέπει να μιλάμε γι’ αυτά. Ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνεται με κοσμιότητα.

Παρακάτω, παρατίθενται τα αποσπάσματα που δεν προβλήθηκαν στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης. Όχι γιατί αναφέρουν κάτι που δεν έχω πει σε άλλες μου συνεντεύξεις, αλλά γιατί η παράλειψή τους θα επέτρεπε σε οιονδήποτε να υποθέσει ότι εκφράστηκα με μη κόσμιο τρόπο.

Διαβάστε την απομαγνητοφώνηση των αποσπασμάτων:

Δε μπορώ να μη ρωτήσω για την εμπλοκή του κ. Μαρινάκη, σε σχέση με όλο το θόρυβο που έχει γίνει, με τη συνέντευξη που έδωσε για τον κύριο Παππά, με τη ΝΔ, με τις αιχμές στην οικογένειά σας, όλο αυτό το πράγμα, πόσο σας ενοχλεί;

Είναι πολύ δυσάρεστο, διότι είναι ιταμός ο τρόπος. Αλλά δεν είναι κάτι που θα ιδρώσει και το αφτί μας όσον αφορά εμάς. Γιατί εμείς ξέρουμε και τι αφήσαμε, ξέρουμε και τι πήρε και τι έχει κάνει, το ξέρουμε το μαγαζί. Δεν έχω κάτι να απαντήσω πάνω σ’ αυτό. Πέραν του ότι με στεναχωρεί να βλέπω έναν Ολυμπιακό, ο οποίος χρηματοδοτεί τα γραφεία ενός κόμματος, όπως μας είπε ο κ. Μαρινάκης. Αυτό με στεναχωρεί ως Ολυμπιακό. Με στεναχωρεί να βλέπω έναν Ολυμπιακό να αισθάνεται ότι απειλείται από όλους, ότι τσακώνεται με όλους. Εγώ τον Ολυμπιακό τον θεωρώ υπεράνω σωματείων, θεωρώ ότι είναι σπουδαιότερος, ότι δεν έχει δουλειά να τσακώνεται με κανέναν. Αυτό με στεναχωρεί ως Ολυμπιακό.

Πολιτικά με ανησυχεί πάρα πολύ η συγκέντρωση ΜΜΕ, η εμφανής κοινή ιδεολογική πορεία τους με μια τεράστια μαζική οργάνωση όπως είναι ο Ολυμπιακός και η τοποθέτηση όλων αυτών πίσω από πολιτικά σχήματα. Με ενοχλεί η διαδικασία του ευτελισμού μας δημοκρατίας και εν τέλει, με ενοχλεί που ο κ. Μαρινάκης θέλει να είναι δημοτικός σύμβουλος Πειραιά όταν έχει εκλογικό ασυμβίβαστο. Δεν έχει δηλαδή προεκλογικό κώλυμα, μπορεί να το κάνει, αλλά δε μπορεί να ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος, γιατί δε μπορεί να μας πει ότι δεν έχει offshore o κ. Μαρινάκης. Ακόμα και ο Ολυμπιακός σε μια offshore ανήκει. Όταν λοιπόν χρησιμοποιείς τη δημοκρατική διαδικασία για το γούστο σου, δεν είναι αυτό που χρειάζεται ο τόπος και ο κόσμος μας σήμερα. Ο κόσμος χρειάζεται ειλικρινείς σχέσεις, διαφάνεια, ξεκάθαρα πράγματα και όχι να παίζουμε και να έχουμε παπαγαλάκια, να τσακωνόμαστε και να κάνουμε πράγματα που χρησιμοποιούμε τη δύναμή μας με αυτό τον τρόπο. Νομίζω δηλαδή ότι η επιφάνεια, η μόρφωση, δεν έρχονται κενά υποχρεώσεων. Έρχονται με κάποιους κανόνες, άγραφους αν θέλετε, προσφοράς. Και δεν εννοώ φοίνικες, εννοώ κανονικής προσφοράς.

Η ερώτηση είναι αν η επίθεση προσωπικά στον πατέρα σας και από την πλευρά Μαρινάκη και από την οικογένεια Μητσοτάκη.. Η κα. Μπακογιάννη σε μια συνέντευξη στη δική μας εκπομπή προ 15 ημερών επανέλαβε αυτή τη φράση «η διαπλοκή είναι συνώνυμο με την οικογένεια». Όταν τέτοιου πολιτικού κύρους άτομα εκφράζονται έτσι, πόσο ενοχλητικό είναι;

Θα είμαι ευγενής με την κα. Μπακογιάννη. Αν νομίζει ότι ο όρος διαπλοκή εφευρέθηκε από τον πατέρα της για τον πατέρα μου, δε θα της θυμίσω ποιος όρος έχει εφευρεθεί για τον δικό της πατέρα στην πολιτική.

Τώρα όσον αφορά τη δική μου εμπλοκή, νομίζω ότι είναι μικροπολιτική, και είναι σε ένα πλαίσιο που το καταλαβαίνω εν τέλει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει μια άλλου τύπου πολιτική παιδεία. Νομίζω ότι είναι στα πλαίσια της μικροπολιτικής, δεν έχει κάποια πραγματική ουσία, διότι αλλιώς δεν θα είχε στο δικό του ψηφοδέλτιο την επί χρόνια αντιπρόεδρο της Intracom, Νίκη Τζαβέλα. Αν, δηλαδή, εγώ δεν είμαι διαπλοκή, είναι ο πατέρας μου που είναι Intracom και η αντιπρόεδρος της Intracom επί 5 χρόνια, 7 χρόνια, Νίκη Τζαβέλα, είναι στο ψηφοδέλτιό του. Λοιπόν, νομίζω είναι μικροπολιτική η χρήση, εγώ είναι η πρώτη φορά που εκτίθεμαι σε αυτό, εντάξει, έτσι γίνεται. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter