Ο Πέτσας διαψεύδει το… πρωθυπουργικό ΦΕΚ για τον Κικίλια

Ο Πέτσας διαψεύδει το… πρωθυπουργικό ΦΕΚ για τον Κικίλια

Ως επικοινωνιακό αντιπερισπασμό του ΣΥΡΙΖΑ διαβάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το κούρεμα αρμοδιοτήτων που προβλέπει η κυβέρνηση για τον υπουργό Υγείας.

Τι κι αν στο ΦΕΚ της 11ης Αυγούστου με αριθμό φύλλου 3360 ξεκαθαρίζεται ότι στους υφυπουργούς Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και Ζωή Ράπτη, περνάνε, μεταξύ άλλων, όλες οι αρμοδιότητες για τα νοσοκομεία, τις προσλήψεις του προσωπικού, τους διορισμούς των διοικητών των νοσοκομείων αλλά και των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών;

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, διέψευσε… την ίδια την κυβέρνηση, αναφέροντας: «Οι αλλαγές που έγιναν στις αρμοδιότητες των υφυπουργών Υγείας ήταν επιβεβλημένες μετά την προσθήκη μιας νέας θέσης υφυπουργού. Ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας διατηρεί τις ίδιες αρμοδιότητες που είχε και τη συνολική εποπτεία, ο υφυπουργός κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης έχει συντρέχουσες ή από κοινού αρμοδιότητες, ενώ η υφυπουργός κυρία Ζωή Ράπτη έχει τις αρμοδιότητες των θεμάτων Ψυχικής Υγείας».

Μάλιστα, ο κ. Πέτσας, που εξήρε τη «σημαντικότατη συμβολή στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας και στη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» του Βασίλη Κικίλια, διέκρινε «δάκτυλο ΣΥΡΙΖΑ» στις επισημάνσεις περί «κουρέματος αρμοδιοτήτων» από τον υπουργό και όχι νόμο του κράτους!

«Ας μην προσπαθούν στον ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλύψουν “κούρεμα αρμοδιοτήτων”. Καταλαβαίνουμε ότι αναζητούν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό ώστε να φύγουν τα φώτα από το δημόσιο μαλλιοτράβηγμα των στελεχών τους, αλλά ας σκεφθούν κάτι άλλο. Ίσως μια νέα ανάρτηση του πρόεδρου τους», ήταν συγκεκριμένα τα λόγια του υπουργού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter