Ο Πέτσας προσπαθεί να μας εξηγήσει γιατί το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί σε λίγους…

Ο Πέτσας προσπαθεί να μας εξηγήσει γιατί το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί σε λίγους…

Υπό την πίεση των αριθμών που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά το κοινωνικό μέρισμα που δόθηκε πέρσι σε σχέση με αυτό που δίδεται φέτος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο κυβερνητικό εκπρόσωπος αναγκάστηκε να απαντήσει.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί σε διακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά ( και όχι πρόσωπα) θέλοντας να πει πως αυτοί που θα ωφεληθούν θα είναι περισσότεροι, χωρίς να τολμήσει να πει έναν αριθμό (σ.σ. 480 χιλιάδες το πολύ εάν και εφόσον).

Όσον αφορά τον μεγάλο αριθμό των δικαιούχων επί ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πέτσας,  εννοείται πως δεν το εξήγησε με βάση την κοινωνική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αλλά με μικροκομματικούς όρους.

Για τον κύριο Πέτσα «η κυβέρνηση Τσίπρα για να υφαρπάξει κάποιες ψήφους, έδωσε προκαταβολικά, προεκλογικά περίπου 800 εκατομμύρια -δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος του δημοσιονομικού περιθωρίου που θα υπήρχε το 2019- σε συνταξιούχους.»

Η αλήθεια βέβαια είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε πέρσι -όπως είπε η Θεανώ Φωτίου- κοινωνικό μέρισμα σε 1.700.000 νοικοκυριά, με συνολικά 3.700.000 ωφελούμενα μέλη ενώ η ΝΔ δίχαζε το λαό με τις μακεδονικές κορώνες για να μαζέψει ψήφους ενώ τώρα υπερθεματίζει για την είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση…

Διαβάστε επίσης: 

Μητσοτάκης σε Financial Times: Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ένταξης στην Ε.Ε. της Βόρειας Μακεδονίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter