Ο Πέτσας συνεχίζει το μαγείρεμα της λίστας των ΜΜΕ και κατηγορεί το Documento για… fake news!

Ο Πέτσας συνεχίζει το μαγείρεμα της λίστας των ΜΜΕ και κατηγορεί το Documento για… fake news!

Μπορεί να επιστρέφουμε στην κανονικότητα, να έχουν διατυμπανίσει παντού πως δίνουν 20 εκατομμύρια στα ΜΜΕ αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι γιατί η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη στη γωνία.

Και μπορεί να ψάχνει σανίδα σωτηρίας ώστε να αλλάξει την ατζέντα αλλά ξέρει πως κάποτε πρέπει να δώσει αναλυτικό κατάλογο με όλα τα ποσά ανά μέσο που έδωσε με εξαίρεση βέβαια εκείνα που δεν της αρέσουν.

Αν και τα ποσά είχαν βγει επακριβώς στον πρώτο κατάλογο της εταιρείας Initiative, ο πλήρης διασυρμός της κυβέρνησης που επιχείρησε να ελέγξει τον Τύπο την οδήγησε, όπως αποκάλυψε το documentonews.gr να ζητά η κυβέρνηση εκπτώσεις από τα αρχικά ποσά για να μην εκτεθεί από τη δημοσίευσή τους…

Σε όλη την επιχείρηση προσπάθησε και να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση με βολές κατά του Documento αλλά και στημένες ερωτήσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ακόμα και σήμερα όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε χρόνο για να δημοσιοποιήσει τον κατάλογο με τα ποσά ανά μέσον για τις δύο εκστρατείες «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς». Και δεν ήταν μόνον αυτό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εγκατέλεψει με την αρχική κατηγορία πως το Documento δεν στήριξε τον αγώνα κατά της πανδημίας (κάτι συκοφαντικό και παντελώς αβάσιμο) αλλά τώρα είπε εμμέσως πλην σαφώς πως το Documento διακινεί… fake news! 

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ANT1 ο Στέλιος Πέτσας επικαλέστηκε την ολοκλήρωση της εκστρατείας και τον έλεγχο και διάφορα τέτοια… αν και ήδη ορισμένα μέσα έχουν ανακοινώσει τα ποσά που τους αναλογούν.

Σε ερώτηση για «μαγειρέματα, ανέφερε πως πρόκειται για «αστειότητες» συμπληρώνοντας πως «πρόκειται για καμπάνια που έγινε για να σώσει ζωές και αυτό έκανε».

Είπε βέβαια κάτι περί ελέγχου της εκστρατείας ανά μέσο αλλά φαίνεται πως δεν αφορά την απήχηση αλλά απλά την ανάρτηση…

Αλλά ο κ. Πέτσας ερωτήθηκε από τον παρουσιαστή Γιώργο Παπαδάκη γιατί αποκλείστηκαν ορισμένα μέσα:  

Όταν ερωτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον Γιώργο Παπαδάκη «αν μιλάμε για το Documento», o Γιώργος Παπαδάκης απαντά πως πρόκειται για αποκλεισμούς αλλά με κορυφαία περίπτωση το Documento.

Και ο Στέλιος Πέτσας χάνει τα λόγια του και απαντά:

«Δεν θα συμφωνήσω πως υπάρχει κανένας αποκλεισμός. Στα κριτήρια τα οποία έχουν μπει από πρώτη στιγμή ήταν μεταξύ αυτών και τα θέματα που είχαν να κάνουν να μην προκαλείται σύγχυση στο κοινό και να μην διοχετεύεται τέτοιου είδους μήνυμα προς μέσα τα οποία έχουν κατ επανάληψη κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιούν, αναπαράγουν ή διακινούν fake news…»  

Το ότι στον κύριο Πέτσα δεν αρέσει το ερευνητικό ρεπορτάζ του Documento, είναι πασιφανές, μόνον που ο έλεγχος της εξουσίας αποτελεί θεμέλιο της Δημοκρατίας… κάτι που προφανώς δεν τους αρέσει. 

Πέραν τούτου ο κ. Πέτσας για μία ακόμη φορά, μη δημοσιεύοντας τον αρχικό κατάλογο της initiative παραδέχεται μαγειρέματα για να μην φανούν τα υπέρογκα ποσά που όπως λέει το ρεπορτάζ υποσχέθηκαν σε ορισμένες σε μια προσπάθεια επηρεασμού του Τύπου. 

Πέραν τούτου παραμένει να είναι αποδέκτες ποσών σελίδες ανύπαρκτης αναγνωσιμότητας χωρίς καμία αναλογικότητα με αποκορύφωμα την εξαίρεση του Documento και των ιστοσελίδων documentonews.gr και koutipandoras.gr απλά και μόνον επειδή είναι ερευνητικές και δεν υμνούν την κυβέρνηση…

Τόσο μαγείρεμα και στο τέλος θα αποδειχθεί πως πρόκειται για χύτρα ταχύτητας υπό πίεση! 

Και τότε να δούμε ποιος παράγει fake news! 

Πληροφορίες ΑΝΤ1 – Δείτε το Video ΕΔΩ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter