Ο Πιερρακάκης «αδειάζει» τον Πέτσα για τα 1.000.000 sms άθλησης

Ο Πιερρακάκης «αδειάζει» τον Πέτσα για τα 1.000.000 sms άθλησης

Ως ξεχαρβαλωμένη ορχήστρα εμφανίζεται η κυβέρνηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να θέλει να επιρρίψει τις ευθύνες για τυχόν καταστρατήγηση του lockdown στους πολίτες και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης να τα μαζεύει όπως όπως.

Αρχικά ο Στέλιος Πέτσας προσπάθησε και πάλι να καταγγήλει τους πολίτες που καταστρατηγούν τα μέτρα, λέγοντας για παράδειγμα πως το βράδυ της περασμένης Κυριακής και μετά τις 9 στάλησαν πάνω από ένα εκατομμύριο SMS « για άθληση» προειδοποιώντας για αυστηρούς ελέγχους.

Η δήλωση έκανε το γύρω του διαδικτύου με ποικίλα σχόλια για τους «ανεύθυνους πολίτες»-μαραθονοδρόμους, μόνον που δεν λογάριαζαν τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης που ήρθε να «διορθώσει» τις υπερβολές του Στέλιου Πέτσα.

Προσπαθώντας να τα μπαλώσει ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε πως οι αριθμοί ήταν «κατά προσέγγιση» και «μία εκτίμηση».

Μιλώντας στο Πρώτο Θέμα αλλά και στο ΣΚΑΪ είπε δύο συγκεκριμένα πράγματα:

«Δεν βλέπουμε εμείς τις κατηγορίες, δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός στο σύστημα» Παράλληλα ανέφερε πως την Κυριακή στάλθηκαν 3,9 εκατ. SMS, αριθμός λίγο μεγαλύτερος από τα νούμερα της δεύτερης περιόδου της πρώτης καραντίνας. που «είχαμε προσεγγίσει τα 3 με 3,5 εκατ. μηνύματα κατά μέσο όρο».

Ο κ. Πιερρακάκης, εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος σε κάθε ενδεχόμενο «κόφτη» για την αποστολή SMS στο 13033, τονίζοντας ότι «Πρώτον, δεν υπάρχει κανείς κόφτης και δεύτερον, δεν κοιτάμε και δεν κοιτούσαμε τα δεδομένα αυτά». Όπως σημείωσε ο υπουργός, το 13033 δημιουργήθηκε για να διευκολυνθούν οι πολίτες από το να τυπώνουν χαρτιά και φόρμες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter