Ο Πικέ απάντησε στις αποδοκιμασίες: «Είμαι περήφανος που είμαι μέλος της ομάδας της Ισπανίας»

Ο Πικέ απάντησε στις αποδοκιμασίες: «Είμαι περήφανος που είμαι μέλος της ομάδας της Ισπανίας»

Προσπάθεια να ρίξει τους τόνους έκανε σήμερα ο Ζεράρ Πικέ, που δέχθηκε σφοδρότατη κριτική για τη στάση του υπέρ του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας και τη δήλωσή του ότι, αν αποτελεί πρόβλημα η παρουσία του στην εθνική Ισπανίας, τότε μπορεί να αποσυρθεί.

Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα δήλωσε σήμερα περήφανος που αγωνίζεται με τη φανέλα των «φούριας ρόχας», την οποία χαρακτήρισε οικογένειά του, ενώ παράλληλα έκανε έκκληση για διάλογο στην υπόθεση της Καταλονίας.

«Πιστεύω πως ένας υπέρμαχος της ανεξαρτησίας μπορεί να παίζει στην εθνική Ισπανίας, γιατί δεν υπάρχει ομάδα της Καταλονίας, αλλά και γιατί ένας υπέρμαχος της ανεξαρτησίας δεν έχει τίποτα εναντίον της Ισπανίας», τόνισε ο Πικέ, ο οποίος βρίσκεται με την αποστολή των «ρόχας» στη Μαδρίτη, ενόψει των αγώνων με Αλβανία και Ισραήλ για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

«Είμαι περήφανος που είμαι μέλος της ομάδας της Ισπανίας. Είναι αδύνατον να αμφισβητηθεί η αφοσίωσή μου, είμαι εδώ από τα 15 μου, είναι η οικογένειά μου. Είμαστε ποδοσφαιριστές, αλλά πάνω απ΄ όλα είμαστε άνθρωποι και σαν άνθρωποι έχουμε άποψη που προκύπτει από το περιβάλλον και τις πληροφορίες που δεχόμαστε. Είναι αδύνατον να σκεφτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο», πρόσθεσε ο σέντερ μπακ της Μπαρτσελόνα.

Ο Πικέ μίλησε και για την επόμενη μέρα της Καταλονίας, μετά το αιματοβαμμένο δημοψήφισμα της Κυριακής, το οποίο έχει κριθεί αντισυνταγματικό και δεν αναγνωρίζεται από την ισπανική κυβέρνηση. «Πιστεύω ότι με διάλογο και σεβασμό, μπορούμε πάντα να φτάσουμε σε “λιμάνι”. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να ρυθμιστούν, αλλά αυτό δεν είναι δική μας δουλειά, εμείς είμαστε ποδοσφαιριστές. Το μόνο που μπορεί να μας φέρει σε μία μέση λύση είναι ο διάλογος, αλλιώς τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα», κατέληξε ο Πικέ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter