Ο Πιτίνο άφησε τον ΠΑΟ για το NCAA!

Ο Πιτίνο άφησε τον ΠΑΟ για το NCAA!

Το συμβόλαιο του Ρικ Πιτίνο με τον Παναθηναϊκό ήταν το πρώτο «θύμα» του κορονοϊού στον ελληνικό αθλητισμό. Ο Αμερικανός προπονητής θα συνεχίσει την καριέρα του στο κολέγιο Αϊόνα, με πενταετές συμβόλαιο που θα ξεκινήσει από τη νέα σεζόν (2020-21).

Το μαντάτο ανακοινώθηκε από τον αθλητικό διευθυντή του σχολείου Ματ Γκλοβάσκι, ενώ μερικές ώρες νωρίτερα ο Πιτίνο δήλωνε διατεθειμένος να ολοκληρώσει τη σεζόν της Εuroleague με τον Παναθηναϊκό.

Μάλιστα ο διάσημος προπονητής έκανε και δηλώσεις σε αμερικανικά μέσα. «Νιώθω ενθουσιασμό. Το ταξίδι μου στο μπάσκετ άρχισε στο Μανχάταν και θα ολοκληρωθεί στο Νιου Ροσέλ», είπε μεταξύ άλλων. «Μου έλειψε το κολεγιακό μπάσκετ όσο ήμουν στην Ελλάδα. Επιστρέφω σπίτι όπου άρχισαν όλα. Είναι το σπουδαιότερο συναίσθημα στον κόσμο. Στο Αϊόνα θα δουλέψω με το ίδιο πάθος και την ίδια όρεξη που έχω για το μπάσκετ εδώ και 40 χρόνια».

Στο πρώτο του «τιτίβισμα» μετά την επιστροφή του στις ΗΠΑ, σήμερα το μεσημέρι, ο Πιτίνο έγραψε τα εξής: «Ελπίζω να μπορέσουμε να τελειώσουμε τη σεζόν στην Euroleague. Θα έχω στην καρδιά μου σαν θησαυρό τη συνεργασία με τους παίκτες του Παναθηναϊκού για την υπόλοιπη ζωή μου. Ελπίζω να βρεθεί σύντομα εμβόλιο και θεραπεία».

Λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για το Μαϊάμι, είχε ευχηθεί στους Έλληνες καλό κουράγιο. «Ελλάδα, μείνε δυνατή. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει υπόσχεση στον ορίζοντα. Σας αγαπώ, αδελφοί μου!»

Από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν υπάρχει ακόμη επίσημη αντίδραση, ενώ οι ιστοσελίδες συμφερόντων Δημήτρη Γιαννακόπουλου αργούσαν να δημοσιεύσουν την είδηση. Η συμφωνία με τον Πιτίνο είχε ορίζοντα το καλοκαίρι όχι του 2020, αλλά του 2021.

Σύμφωνα με Αμερικανό δημοσιογράφο, οι παίκτες του «τριφυλλιού» ενημερώθηκαν από τον Πιτίνο για τις εξελίξεις πριν την αναχώρησή του από την Ελλάδα.

Παραμένει αδιευκρίνιστο αν ο Πιτίνο σκοπεύει να κοουτσάρει την Εθνική Ελλάδας, της οποίας οι υποχρεώσεις -εάν διεξαχθεί Προολυμπιακό τουρνουά και Ολυμπιακοί Αγώνες- χρονολογικά εδράζονται στο ερχόμενο καλοκαίρι (Ιούνιος και ίσως Ιούλιος-Αύγουστος), πολλές εβδομάδες πριν το ξεκίνημα της σεζόν του ΝCAA.

Από κύκλους της ΕΟΚ μαθεύτηκε ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ήταν ενήμερος για την συμφωνία του Πιτίνο με το Αϊόνα και ζήτησε να μάθει αν αυτή αφορά την ερχόμενη σεζόν και πότε ξεκινούν οι υποχρεώσεις του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter