Ο Πλεύρης παραδέχεται πως δεν θα υπάρξει καμία περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ με τις μόνιμες προσλήψεις

Ο Πλεύρης παραδέχεται πως δεν θα υπάρξει καμία περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ με τις μόνιμες προσλήψεις

Εδώ και δύο χρόνια που η πανδημία έχει κάνει την εμφάνισή της η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαλαλεί πόσο έχει ενισχύσει το σύστημα υγείας με προσλήψεις προσωπικού. Ωστόσο, ο Θάνος Πλεύρης κατάφερε στις σημερινές του δηλώσεις να γκρεμίσει αυτή την ψευδή εικόνα επάρκειας προσωπικού παραδεχόμενος πως υπάρχουν κενά και ελλείψεις.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο MEGA, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο πώς θα αντιμετωπιστεί η πιθανή απώλεια 3.500-5.000 υγειονομικών από το σύστημα Υγείας λόγω των αναστολών και της πιθανής αποπομπής τους από το ΕΣΥ μετά τις 31 Μαρτίου. Μέχρι τώρα, για τους περίπου 5.000 ανεμβολίαστους που παραμένουν σε αναστολή εργασίας, «οι θέσεις των συγκεκριμένων ανθρώπων έχουν καλυφθεί με τους εξής τρόπους: τρίμηνες συμβάσεις, είχαν γίνει περίπου 1.100 … υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα … εκτός νοσοκομείου με outsourcing … εντός νοσοκομείου με προσλήψεις με μπλοκάκια, επικουρικού προσωπικού … από αυτούς, περίπου 70% αφορά λοιπό προσωπικό, 30% αφορά ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό», όπως είπε ο κ. Πλεύρης.

Ωστόσο, ο Ιορδάνης Χασοπόπουλος του έκανε μια απλή ερώτηση: «Προσλήψεις γιατί δεν κάνετε; όχι μπλοκάκια και τρίμηνες συμβάσεις, κανονικές;» Τότε η ωραία εικόνα που είχε χτίσει η κυβέρνηση κατέρρευσε. «Στο ΕΣΥ αυτά τα δύο χρόνια έχουν προσληφθεί 12.000 επικουρικό προσωπικό (διετίες που παρατείνονται συνεχώς) και 2.000 μόνιμο προσωπικό» ανέφερε χαρακτηριστικά αφού παραδέχτηκε ουσιαστικά πως με επαναλαμβανόμενες ολιγόμηνες συμβάσεις προσπαθεί η κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα ισχυρό ΕΣΥ το οποίο ωστόσο υποφέρει από τις συνεχόμενη πίεση που δέχεται. Και ο κ. Πλεύρης συνέχισε, προβάλλοντας ότι «τις επόμενες ημέρες βγαίνει προκήρυξη για μόνιμους πλέον, 4.000 νοσηλευτικό προσωπικό, 1.910 λοιπό προσωπικό και 700 γιατρούς».

 

Ο υπουργός Υγείας εξήγησε όμως μόνος του στη συνέχεια ότι δεν πρόκειται για ενίσχυση του συστήματος Υγείας, απλώς για βελτίωση της σχέσης εργασίας υφιστάμενου προσωπικού, καθώς «μεγάλο μέρος από αυτές τις θέσεις θα διεκδικηθεί από αυτούς που είναι τώρα επικουρικό προσωπικό, άρα δεν είναι αναγκαστικό ότι θα υπάρξει επιπλέον αυτών προσωπικό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter