Ο Πλεύρης στις υπηρεσίες της συζύγου του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής: «Ο Βαξεβάνης έβγαζε πρωτοσέλιδα για τη Μαρέβα»

Ο Πλεύρης στις υπηρεσίες της συζύγου του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής: «Ο Βαξεβάνης έβγαζε πρωτοσέλιδα για τη Μαρέβα»

Την πολιτική εργολαβία εξυπηρέτησης των εκδικητικών ορέξεων του Κυριάκου και (κυρίως) της Μαρέβας Μητσοτάκη ανέλαβε ο Θάνος Πλεύρης από το βήμα της Βουλής, ομολογώντας τα πραγματικά κίνητρα της ΝΔ σε σχέση με την Προανακριτική Επιτροπή κατά του Νίκου Παππά και την ανάγκη πολιτικής ρελάνς μετά το «φιάσκο – παρωδία».

Παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που κατατέθηκαν στην Επιτροπή αποδείχτηκε ότι το Documento δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα 3 εκατ. ευρώ που διοχέτευσε η οικογένεια Χούρι στον Χρήστο Καλογρίτσα, ο εισηγητής της πλειοψηφίας ισχυρίστηκε ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας ότι η δημιουργία και η συνέχιση έκδοσης της εφημερίδας μετά την αποχώρηση του εργολάβου αποδεικνύει «μεταφορά χρημάτων».

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση της ΤτΕ με την υπογραφή του Γιάννη Στουρνάρα, οι καταθέσεις του Χρ. Καλογρίτσα στην Προανακριτική, ο ίδιος ο Θ. Πλεύρης με δηλώσεις του στο Mega αλλά και το γεγονός ότι το Documento εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2016 ενώ τα 3 εκατ. ευρώ αποδεσμεύτηκαν από το Δημόσιο τον Ιανουάριο του 2017 έχουν καταδείξει ότι το επίμαχο ποσό ουδέποτε διοχετεύθηκε στην εφημερίδα.

Στο στόχαστρο του Θ. Πλεύρη βρέθηκε και ο Κώστας Βαξεβάνης. Τον αποκάλεσε εκτελεστικό βραχίονα του Ν. Παππά για κατά παραγγελία συμβόλαια δολοφονίας χαρακτήρων των συζύγων του διοικητή της ΤτΕ και του πρωθυπουργούΈφτασε στο σημείο να υπερασπιστεί τη «Μαρέβα» (τέτοια είναι η οικειότητα) για την πρόσφατη αποκάλυψη του Documento αναφορικά με τις ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες και την απόκρυψη της γαλλικής εταιρίας που κατέχει το σπίτι του Βολτέρου. 

«Σας δίνει τον τόνο ο κ. Βαξεβάνης για πράγματα που έχουν ελεγχθεί και έχουν τεθεί στο αρχείο» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του δεν έχουν δώσει μία απάντηση για όσα έφερε στο φως η εφημερίδα, ο κ. Πλεύρης ανέλαβε χρέη συνηγόρου σε μια διαδικασία που ουδεμία σχέση έχει με τις δηλώσεις πόθεν έσχες του πρωθυπουργού. Πρόκειται για πρωτοφανή ευτελισμό των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Η Βουλή μετατρέπεται σε πεδίο ικανοποίησης των ρεβανσιστικών επιδιώξεων του πρωθυπουργικού ζεύγους εναντίον δημοσιογράφων μέσω πρόθυμων βουλευτών.

Στο επινόημα του βουλευτή της ΝΔ χώρο βρήκε και ο Σάμπι Μιωνής, με αφορμή το υποκλαπέν υλικό που είχε καταθέσει στην προηγούμενη Προανακριτική ο Ελληνοϊσραηλινός επιχειρηματίας και πρώην εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού. Επίσης, ο Θ. Πλεύρης επέδειξε για άλλη μια φορά άγχος μήπως ο Χρ. Καλογρίτσας δεν ωφελήθηκε όσο θα έπρεπε από τη συνεργασία με τον σημερινό εκδότη του Documento. 

Αναφέρθηκε υπαινικτικά στο ότι ο Κ. Βαξεβάνης είχε την προνοητικότητα να κατέχει εξ αρχής (αν και δεν είχε τότε ιδιοκτησιακή σχέση και ήταν υπάλληλος με την ιδιότητα του διευθυντή) τον τίτλο της εφημερίδας, ενώ εκτενή ήταν τα ερωτήματά του για το νέο καθεστώς που επικράτησε στο Documento μετά τη φυγή Καλογρίτσα. «Εδώ, κύριοι συνάδελφοι γίνεται το εντυπωσιακό στα επιχειρηματικά χρονικά: ο κ. Καλογρίτσας που έχει βάλει 2,9 εκατ. αποχωρεί, ο κ. Βαξεβάνης κάνει άλλη εταιρία και ως δια μαγείας άπαντα μεταφέρονται στην άλλη εταιρία» είπε ενώ γνωρίζει ότι δεν υπήρχε μεταβίβαση μετοχών, κάτι που διευκρίνισε ο ίδιος.

Μυστικά & Documento

24/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter