Ο ποδηλάτης των 105 Μαΐων και των ρεκόρ

Ο ποδηλάτης των 105 Μαΐων και των ρεκόρ

Ο Ρομπέρ Μαρσάντ σπάει κάθε ρεκόρ στην ποδηλασία. Σε ηλικία 105 ετών ο Γάλλος ποδηλάτης κατέρριψε και πάλι το ρεκόρ Γκίνες διανύοντας 14 μίλια (22,547 χιλιόμετρα ) σε μία ώρα.

Στο κατάμεστο ποδηλατοδρόμιο του Saint-Quentin en Yvelines έξω από το Παρίσι το πλήθος όρθιο φώναζε ρυθμικά το όνομα του “Ρομπέρ, Ρομπέρ”. Και ο υπεραιωνόβιος ποδηλάτης δεν τους χάλασε το χατίρι.

Ο ίδιος είπε αργότερα ότι άργησε λίγα λεπτά να ξεκινήσει γιατί δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα το σήμα του αφέτη. “Διαφορετικά, θα είχα φύγει πιο γρήγορα», είπε. «Θα ήθελα να είχα κάνει καλύτερο χρόνο. Είμαι τώρα σε αναμονή για μια καλύτερη επίδοση”.

Λίγο αργότερα είπε για τα συναισθήματά του για τη νίκη: «Δεν είμαι εδώ για να είμαι πρωταθλητής. Είμαι εδώ για να αποδείξω ότι στα 105 χρόνια μπορείτε να οδηγήσετε ποδήλατο », είπε.

Μετά τον αγώνα, ευχαρίστησε τους φιλάθλους. Ο Μαρσάντ είναι πάντως ιδιαίτερη περίπτωση και δεν ασχολήθηκε με το ποδήλατο από την αρχή. Αρχικά εργάστηκε ως πυροσβέστης, οδηγός φορτηγού και ξυλοκόπος. Με το ποδήλατο άρχισε να ασχολείται ι συστηματικά σε ηλικία 68 ετών. Από τότε, δεν σταμάτησε. Ενα από το μεγαλύτερα κατορθώματα του ήταν ο αγώνας από τη Μόσχα στο Παρίσι (περίπου 1.800 μίλια).

Ο προπονητής και ο φίλος του Ζεράρ Μισλέρ συστήνει στους ποδηλάτες να τρώνε φρούτα και λαχανικά, να μην καπνίζουν, να πίνουν κρασί με μέτρο, να ασκούνται καθημερινά και να πηγαίνουν στο κρεβάτι στις 9 μ.μ. Α! Και να διαβάζουν για να κρατούν σε εγρήγορση του μυαλό τους

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter