Σχόλιο για τη συνέντευξη του Γεωργιάδη

Ο Πολάκης «αδειάζει» Άδωνη: «Είναι σε απόλυτο πανικό - Αύριο καταθέτω στην εξεταστική» (Video)

Με μία καυστική ανάρτηση στο Facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης σχολίασε τη συνέντευξη του Άδωνη Γεωργιάδη, με την οποία ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προσπάθησε και πάλι να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, για τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ που έγιναν επί υπουργίας του, διαστρεβλώνοντας ακόμα και τις ένορκες καταθέσεις στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία.

«συνεντευξη ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ...του αδωνη γεωργιαδη......δικαιολογημενα ......

ΑΥΡΙΟ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ για τα σκανδαλα στο χωρο της υγειας» έγραψε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης.

συνεντευξη ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ...του αδωνη γεωργιαδη......δικαιολογημενα ...... ΑΥΡΙΟ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ για τα σκανδαλα στο χωρο της υγειας

Posted by Παυλος Πολακης on Dienstag, 20. März 2018

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης, έκανε λόγο για μία ακόμη σκευωρία εναντίον του αναφορικά με τις 23 παράνομες προσλήψεις του στο ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία -κατά τα λεγόμενά του- οργανώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, και τη νυν διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Χαρακτήρισε αβάσιμες τις καταγγελίες εναντίον του, κάνοντας ένα άλμα λογικής και παραλόγου. Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως οι προσλήψεις δεν ήταν δικές του και δεν ήταν παράνομες, γιατί υπήρχε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα όμως με όσα είχε καταθέσει η πρώην πρόεδρός του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένης Κρεμαστινού, η ίδια δεν γνώριζε τίποτα για τις προσλήψεις. Επίσης, ακόμα κι ο υπόδικος Θόδωρος Παπαδημητρίου, πρώην «ισόβιος» διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν υπήρχε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για τις προσλήψεις. Απλώς, κατά τα λεγόμενα του κ. Παπαδημητρίου, η κ. Κρεμαστινού ήταν ενήμερη για τις προσλήψεις, κάτι που εξίσου έχει διαψεύσει η ίδια. Επίσης, ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει παραδεχτεί ενόρκως στην Εξεταστική Επιτροπή πως αρκετούς από τους 23 προσληφθέντες τους γνώριζε πριν αυτοί περάσουν την πόρτα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με κύκλους από το περιβάλλον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης δημιουργεί κλίμα για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις γνωρίζοντας πως επίκειται να «σκάσει» το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για το ΚΕΕΛΠΝΟ και προφανώς άγχεται για τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που αυτό θα επιφέρει.

Οι καταγγελίες Γεωργιάδη κατά Πολάκη

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε ότι υπήρξε αλλοίωση των εγγράφων του πρωτοκόλλου του ΚΕΕΛΠΝΟ, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι κατηγορίες εναντίον του για τις «δήθεν παράνομες προσλήψεις 23 ατόμων ήταν αβάσιμες».

Πριν από μερικούς μήνες, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ξεκίνησε καταγγελία εναντίον του κ. Γεωργιάδη για παράνομες προσλήψεις 23 ατόμων στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο κ. Γεωργιάδης έλεγε ότι οι προσλήψεις δεν ήταν δικές του και δεν ήταν παράνομες, γιατί υπήρχε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Πριν από μερικές ημέρες, είπε ο κ. Γεωργιάδης, εμφανίστηκε από το πρωτόκολλο της Γραμματείας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, απόφαση με ημερομηνία 16-12-2013, στην οποία αναφέρονται οι προσλήψεις όλων -περισσοτέρων από 70 άτομα- και όχι μόνο των 23. Εάν αυτό είχε γίνει γνωστό, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης δεν θα είχε δημιουργηθεί κανένα θέμα. «Μόλις προχθές μάθαμε ότι από το πρωτόκολλο του ΚΕΛΠΝΟ έχει εξαφανιστεί η σχετική απόφαση που αποδεικνύει ότι οι κατηγορίες είναι αβάσιμες» υποστήριξε.

Ακολούθως, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η απώλεια αυτή δεν ήταν τυχαία, αλλά την είχε μεθοδεύσει η εταιρεία φύλαξης -που είχε προσλάβει στο ΚΕΕΛΠΝΟ ο κ. Πολάκης, «έχοντας δώσει παράνομα οκτώ εκατομμύρια ευρώ»-, κατ' εντολήν του κ. Χαμτζούδη.

Η συγκεκριμένη εταιρεία ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης αλλοίωνε παράνομα το πρωτόκολλο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «κατά την διαδικασία της μετακόμισης της εταιρείας φύλαξης βρέθηκε "φλασάκι" με στοιχεία που αποδεικνύουν την σκόπιμη αλλοίωση του αρχείου: Τι έλεγε αυτό το ηλεκτρονικό αρχείο; περιείχε το ανατριχιαστικό στοιχείο που δείχνει την εγκληματική συμφωνία με σκοπό την αλλοίωση του πρωτοκόλλου. Το ηλεκτρονικό αρχείο έχει την ηλεκτρονική υπογραφή του κ. Χαμτζούδη, νομικού συμβούλου του προέδρου του ΔΣ κ. Μπασκόζου». Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη μέσα στο φλασάκι υπάρχει η εξής επισήμανση από τον κ. Χαντζούδη: «Προσοχή, η εταιρεία φύλαξης να συνεχίσει τον πλήρη αποκλεισμό του πρωτοκόλλου και των αποθηκών. Να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο ώστε οι υπάλληλοι να μην αντιληφθούν τι συμβαίνει. Να αφαιρεθούν τελείως τα έγγραφα με τα πρωτόκολλα που είπαμε αφού τα ξαναδώ».

Το φλασάκι με τα «ανατριχιαστικά», όπως τα χαρακτήρισε, στοιχεία, περιήλθε κατά λάθος σε εργαζόμενο, ο οποίος όπως αναφέρει "φοβάται για τη θέση και την ασφάλειά του", και το διαβίβασε ανωνύμως στο σωματείο των εργαζομένων και από εκεί έφθασε στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και στην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, κ. Παπασπύρου.

Ακολούθως, ο κ. Γεωργιάδης στράφηκε κατά της κυβέρνησης: «Αυτό λέγεται κυβέρνηση και αυτό λέγεται κράτος δικαίου; Περιμένω από την κ. Παπασπύρου να κάνει την δουλειά της. Έχει δηλώσει ότι από τις 12 Δεκεμβρίου έχει συστήσει κλιμάκιο για να κάνει έλεγχο στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ακόμη δεν έχουν φθάσει. Ακόμη και μπουσουλώντας να έρχονταν, θα έπρεπε να έχουν φθάσει. Αντί η κ. Παπασπύρου να παραπονείται για τις δικές μου καταγγελίες για τη σχέση της με την κυβέρνηση, να κάνει την δουλειά της. Πιστεύω ότι η εισαγγελέας διαφθοράς κ. Τουλουπάκη, θα κάνει την δουλειά της και θα ερευνήσει την υπόθεση. Φαντάζομαι ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν θα κωλυσιεργήσει και δεν θα φοβηθεί. Είναι ντροπή μία κυβέρνηση να μεταχειρίζεται μέσα που μεταχειρίζονται οργανωμένες συμμορίες για πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους».

Novartis

Ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε και για την υπόθεση Novartis και απάντησε: «Περιμένω την Προκαταρκτική Επιτροπή να κάνει το καθήκον της, να μας καλέσει όλους και να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Φαντάζομαι και ελπίζω ότι η κυβέρνηση δεν θα την κουκουλώσει».

Τώρα ζωντανά η Συνέντευξη Τύπου μου

Posted by Άδωνις Γεωργιάδης - Adonis Georgiadis on Dienstag, 20. März 2018
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.