Ο Πολάκης απαντά στον προκλητικό Σαλμά που «ζητάει και τα ρέστα» (Video)

Ο Πολάκης απαντά στον προκλητικό Σαλμά που «ζητάει και τα ρέστα» (Video)

Την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη προκάλεσε η προκλητική συνέντευξη του Μάριου Σαλμά (αναπληρωτής υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Σαμαρά) στο Kontra και στον Αιμίλιο Λιάτσο.

Αφορμή ήταν οι υπερκοστολογημένες αρθροσκοπήσεις και η απόφαση να επιστραφούν 276.458 ευρώ από την «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΙΔΕ ΕΕ». Στην εταιρεία συμμετείχε η σύζυγος του Μάριου Σαλμά, συστεγαζόμενη στο ίδιο κτίριο με το ιδιωτικό ιατρείο του Μάριου Σαλμά.

Ο ίδιος ο Μάριος Σαλμάς ιδιαίτερα εκνευρισμένος αρνήθηκε πως ο ίδιος έχει πάρει λεφτά από τον ΕΟΠΥΥ.

Ερωτηθείς αν το διαγνωστικό που είχε τη σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ ήταν της συζύγου του και του γαμπρού του, απάντησε πως ήταν νομιμότατο και υποστήριξε πως ο ίδιος έκοψε το 70% της σπατάλης στην Υγεία. Παραδέχθηκε μάλιστα πως ο ίδιος είχε νόμιμη σύμβαση με το κέντρο, έκανε αρθροσκοπήσεις και υπέγραφε και παραπεμπτικά.

Σε μία προσπάθεια άμυνας μέσω επίθεσης συμπλήρωσε πως «την εξέταση της διαγνωστικής αρθροσκόπησης την ευνόησαν προκλητικά οι κύριοι Πολάκης και Ξανθός».

Ο ίδιος μάλιστα… προεξόφλησε πως το σκάνδαλο Novartis δεν αφορά πολιτικά πρόσωπα, σημειώνοντας πως ήταν ο πρώτος που ενημέρωσε πως γίνονται έρευνες στις ΗΠΑ.

Στις προκλητικές αυτές δηλώσεις ζήτησε παρέμβαση ο υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης μίλησε για απύθμενο θράσος. «Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι», ανέφερε χαρακτηριστικά (στο βίντεο από το 15:45 ).

Όπως είπε ο Παύλος Πολάκης, ο κ. Σαλμάς λίγο πριν φύγει από την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία έστησε μια μηχανή ζητώντας από το κεντρικό Συμβούλιο Υγείας να τιμολογήσει την διαγνωστική αρθροσκόπηση. Μια μέθοδο που πρώτος φέρνει στην Ελλάδα και που στο εξωτερικό δεν εφαρμόζεται γιατί πετυχαίνεται με μαγνητική τομογραφία. Έτσι πετυχαίνει τιμολόγηση 1500 ευρώ… όσο ήταν η τιμή της επεμβατικής θεραπευτικής αρθροσκόπηση στο νοσοκμείο με νοσηλεία δύο ημερών…

Στη συνέχεια ο κ. Πολάκης εξηγεί βήμα προς βήμα πως εκτυλίχθηκε όλο το σκάνδαλο, επισημαίνοντας πως την άδεια λειτουργίας του εργαστηρίου την ενέκρινε ο κ. Πατούλης…

Σημειώνει μάλιστα πως δεν είναι σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απλά τον Οκτώβρη -Νοέμβρη του 2015 κατάλαβαν τι γινόταν…

«Όταν παραλάβαμε χάος, δεν μπορούσαμε να ασχοληθούμε από την πρώτη στιγμή με τη διαγνωστική αρθροσκόπηση τη λουμπινιά του σαλμά για να φάει 800 χιλιάδες από τον ΕΟΠΥΥ»…

Ακούστε όμως καλύτερα τον Παύλο Πολάκη από το 15:45 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2203386163238186&id=100007004708966

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter