Ο Πολάκης μιλάει για την ασυλία του, τον Άδωνη και τη «γίδα στην πλάτη» (Video)

Ο Πολάκης μιλάει για την ασυλία του, τον Άδωνη και τη «γίδα στην πλάτη» (Video)

Τις ομιλίες Λοβέρδου και Σαλμά, η ασυλία των οποίων άρθηκε για το σκάνδαλο Novartis και το σκάνδαλο των αρθροσκοπήσεων, αντίστοιχα, σχολίασε ο Παύλος Πολάκης.

«Είναι προκλητικό να βλέπεις, τους ανθρώπους τους οποίους πιάσαμε με την γίδα στην πλάτη, μια διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό και με στοιχεία από την εισαγγελία διαφθοράς να βγαίνουν και με ένα απύθμενο θράσος – το οποίο εδράζεται στην αντίληψή τους ότι ποτέ δεν θα ελεγχθούν και έχουν το ακαταδίωκτο και τώρα βλέπουν να πλησιάζει η τανάλια της Δικαιοσύνης – ουσιαστικά αμολάνε λάσπη και κατηγορούν που βρήκαμε την κλεψιά» δήλωσε ο αν. υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πολάκης, με την λήξη της συζήτησης και ψήφισης στην Ολομέλεια άρσης της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου (για την υπόθεση Νοβάρτις) και του Μάριου Σαλμά (για τις αρθροσκοπήσεις) σχολίασε τις ομιλίες των δύο βουλευτών, όπως και του Ευάγγελου Βενιζέλου ενώ αναφέρθηκε και στην εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας να μην αρθεί η δική του ασυλία και στους λόγους που ο ίδιος ζήτησε κάτι τέτοιο.

Για την μη άρση της ασυλίας του

«Ζήτησα να μην αρθεί η ασυλία μου, ως βουλευτής γιατί είναι πολιτική δραστηριότητα και είναι στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Θυμίζω ότι κ. Γεωργιάδης έχει χρησιμοποιήσει βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον πολιτικών αντιπάλων του και η μήνυσή του είναι φθηνός αντιπερισπασμός, λόγω των γενικότερων αποκαλύψεων που έχει γίνει για την δραστηριότητά του σε σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ και την Νοβάρτις. Ωστόσο δεν ζήτησα εγώ να προχωρήσει η υπόθεση με το το άρθρο 84 περί ευθύνης υπουργών αλλά υπήρξε γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της Βουλής ότι η κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης πρέπει να πηγαίνει με αυτή την διαδικασία. Εγώ δεν ήθελα να αρθεί η ασυλία μου για τον εξής λόγο: Έπιασα τον κλέφτη, τον έστειλα στον εισαγγελέα και μου κάνει μήνυση ότι του μίλησα άσχημα. Αυτό ήταν η ουσία της μήνυσης του κ. Γεωργιάδη».

Για τον Ανδρέα Λοβέρδο

«Όποιος έχει μάτια και στοιχειώδεις νευρωνικές συνάψεις στον εγκέφαλό του και διαβάσει αυτά που είπε στη Βουλή, θα δει πάρα πολύ καλά ότι με την δικιά του συμβολή και υπογραφή και μάλιστα με συγκεκριμένες καταγγελίες περί χρηματισμού, οι οποίες στοιχειοθετούνται προφύλαξε την Νοβάρτις από την μείωση των τιμών που υπέστησαν άλλες εταιρείες και μάλιστα με προκλητικό τρόπο τιμολόγησε χειρόγραφα φάρμακο της εταιρείας αυτής το οποίο έκανε τεράστιες πωλήσεις παίρνοντας μια πάρα πολύ υψηλή τιμή και μάλιστα δεν τιμολόγησε και ανταγωνιστικά φάρμακα».

Για τον Ευ. Βενιζέλο

«Ο κ. Βενιζέλος είναι ο τελευταίος που πρέπει να ομιλεί περί σκευωρίας και σκανδάλων και με μια λογική Μαρίας Αντουανέτας “το κράτος είμαστε εμείς και πως τολμάτε να μας ελέγχετε”. Γιατί ο κ. Βενιζέλος έλεγε τα ίδια και με τον κ. Τσοχατζόπουλο. Που τότε αναγνώριζε τα νούμερα των τραπεζικών λογαριασμών ως αριθμούς τηλεφώνου κι έρχεται σήμερα εδώ να μιλήσει για σκευωρία. Μόνο την χλεύη της ιστορίας χρειάζεται ο κ. Βενιζέλος».

Για τον Μάριο Σαλμά

«Ο κ. Σαλμάς, μιλούσε μισή ώρα και δεν είπε τα εξής πράγματα προσπαθώντας να θολώσει σαν την σουπιά με το μελάνι τα νερά ενός πραγματικού σκανδάλου που έκανε και ως υπουργός και ως γιατρός. Με δική του συμβολή τιμολογήθηκε μία διαγνωστική εξέταση, η διαγνωστική αρθροσκόπηση, με τιμή 1.500 ευρώ σαν να ήταν νοσηλεία και κανονική θεραπευτική αρθροσκόπηση, η οποία γινόταν στο ιατρείο του και για την ακρίβεια ήταν εκείνος και η γυναίκα του οι μοναδικοί που κατέθεταν τέτοια κλειστά ενοποιημένα νοσήλια σε όλη την Ελλάδα. Το μέγεθος του σκανδάλου φαίνεται ότι εδώ το τιμολόγησαν 1.500 ευρώ την στιγμή που στις ΗΠΑ η αντίστοιχη πράξη που είναι πολύ πιο ακριβά τα νοσήλια από εδώ, τιμολογείται 400 δολάρια. Κατά τα άλλα είμαι εγώ σκευωρός που το ανακάλυψα και ο Γεωργακόπουλος που βοήθησε να γίνει ο καταλογισμός, είναι ο διοικητής της ΥΠΕΔΙΦΚΑ που του καταλόγισαν να επιστρέψει 300.000 ευρώ. Έλεγε νομικίστικες μπούρδες και ότι κατέθεσε 800.000 ευρώ και πρόλαβε να εισπράξει 500.000 ευρώ μέχρι να το πάρουμε χαμπάρι και πρέπει να επιστρέψει 300.000, δεν είπε τίποτα».

Η απάντηση του Μάριου Σαλμά

«Καταλαβαίνω την στενοχώρια του κ. Πολάκη και την δύσκολη θέση στην οποία περιήλθε μετά την ομιλία μου. Το ποτήρι θα το πιει όμως μέχρι το τέλος. Αυτός και η συμμορία του. Το κόστος της εξέτασης στο οποίο αναφέρεται θα το εξηγήσει αυτός, γιατί αφορά στη θητεία του. Εγώ σήμερα απάντησα σε ένα ένα τα σημεία του διαβιβαστικού της εισαγγελίας στο οποίο δεν υπάρχει το θέμα του κόστους για εμένα» απάντησε σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

«ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΠΑΛΙ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΑΛΜΑ ΛΟΒΕΡΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥΣ !!!», έγραψε στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, παραθέτοντας και το σχετικό βίντεο.

(ΑΠΕ ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter