Ο Πολάκης ως «κολυμπήθρα» του Σιλωάμ για φιλελεύθερες αγριότητες…

Ο Πολάκης ως «κολυμπήθρα» του Σιλωάμ για φιλελεύθερες αγριότητες…

Οι ΑΜΕΑ είναι άνθρωποι με «ειδικές δεξιότητες», όπως συνηθίζουν να λένε οι ίδιοι, και συνεπώς οι απόψεις και οι θέσεις τους, ειδικά αν διεκδικούν την ψήφο μας, δεν είναι και δεν πρέπει να είναι υπεράνω κριτικής.

Ας δούμε λοιπόν πίσω από τις «ειδικές δεξιότητες» ενός εκάστου τις απόψεις και τις πολιτικές του θέσεις και ας συζητήσουμε πρωτίστως για το πως πρέπει να αντιμετωπίζονται οι ΑΜΕΑ από το Κράτος προκειμένου το τελευταίο να διασφαλίζει την ίση μεταχείριση όλων έναντι όλων.

Η προσωπική μου θέση είναι ότι τα επιδόματα και τα μόρια στους ΑΜΕΑ δεν είναι «χάρες», όπως έγραψε ο κ. Κυμπουρόπουλος. Χάρες κάνεις στους φίλους σου και στην οικογένειά σου, το Κράτος δεν κάνει χάρες, το Κράτος όταν είναι αυτό που πρέπει να είναι, πράττει τα οφειλόμενα για να είναι σύγχρονο, Δημοκρατικό και αξιοκρατικό.

Μου προκαλεί τεράστια απορία ότι ένας ΑΜΕΑ επικρίνει την μοριοδότηση για παράδειγμα των ΑΜΕΑ προκειμένου οι τελευταίοι να διεκδικούν μια θέση στο Δημόσιο. Επικρίνει τα επιδόματα που λαμβάνουν οι ΑΜΕΑ με το επιχείρημα ότι διεκδικεί ίσες ευκαιρίες που δεν υπάρχουν (Σε αυτό θα συμφωνήσουμε)!

Να το συζητήσουμε λοιπόν. Για παράδειγμα τα τυφλά παιδιά που φοιτούν σε δημόσιο σχολείο λαμβάνουν 500 € μηνιαίως. Με τι ζητά ο κ. Κυμπουρόπουλος να αντικαταστήσουμε αυτά τα 500 €; Με βιβλία στον κώδικα Μπράιγ; Με διαγραμμίσεις στα πεζοδρόμια; Μα αυτά είναι υποχρέωση της πολιτείας, όχι επίδομα! Και είναι λάθος να μπαίνουν αυτά τα δύο στην ίδια ζυγαριά. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Το αντίθετο, το ένα συμπληρώνει το άλλο.

Να υποθέσω ότι ο κ. Κυμπουρόπουλος, σπεύδει να ταυτιστεί με τις απόψεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη γενικότερη επιδοματική πολιτική στο πλαίσιο μιας φιλελεύθερης αντίληψης περί «αυτορύθμισης» και ανάπτυξης. Σε αυτήν την περίπτωση όμως προσφέρει κάκιστες υπηρεσίες σε αυτούς τους οποίους θα εκπροσωπήσει πηγαίνοντας με το καλό στο ευρωκοινοβούλιο.

ΥΓ: Τα επιδόματα στους ΑΜΕΑ αλλά και γενικά στους μη έχοντες δεν είναι Ελληνική πατέντα, όπως ισχυρίζεται η ΝΔ στην προσπάθειά της να παρουσιάσει ένα αντιπολιτευτικό αφήγημα. Είναι κάτι που συμβαίνει σε όλον τον κόσμο και ειδικά στην Ευρώπη.     

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter