Ο Πολάκης ξεκαθαρίζει: Δε διορίστηκα ποτέ στο δημόσιο σύστημα υγείας μετά το 2000

Ο Πολάκης ξεκαθαρίζει: Δε διορίστηκα ποτέ στο δημόσιο σύστημα υγείας μετά το 2000

Την δίκη του απάντηση έδωσε ο Παύλος Πολάκης για τα περί δανείων από την Attica Bank μετά και την ανακοίνωση που έβγαλε η ίδια η τράπεζα και η οποία κάνει λόγο για «στοχοποιημένα δημοσιεύματα» και σημειώνει πως πρόκειται για δύο «τυποποιημένα συνήθη δανειακά προϊόντα, που χορηγήθηκαν με την τήρηση όλων των εσωτερικών διαδικασιών, των χρηματοοικονομικών κανόνων και με επαρκείς εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ξεκαθαρίζει πως εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα από τον Νοέμβριο του 2000 μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 και παρά τις αλλεπάλληλες αιτήσεις που είχε κάνει για να μπει στο δημόσιο, δεν διορίστηκε ποτέ.

Παράλληλα, ζητά από το «Πρώτο Θέμα» να δώσει εξηγήσεις για τον κρυφό χρηματοδότη του που είναι ο ίδιος με τον χρηματοδότη της Μαρέβας Μητσοτάκη και τον οποίο αποκάλυψε το Documento.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης έγραψε στο facebook

ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ που έβγαλε το “φλεμα”:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την Attica Bank εκδόθηκε η κάτωθι ανακοίνωση :

Αναφορικά με στοχοποιημένα δημοσιεύματα για δάνεια προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, η Attica bank ενημερώνει ότι τα συγκεκριμένα δάνεια (συνολικού ποσού 100 χιλ. ευρώ) αφορούσαν δύο (2) τυποποιημένα συνήθη δανειακά προϊόντα, που χορηγήθηκαν με την τήρηση όλων των εσωτερικών διαδικασιών, των χρηματοοικονομικών κανόνων και με επαρκείς εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις.

Η χορήγηση έγινε με βάση αυστηρά πιστοδοτικά όρια και με τυποποιημένα χαρακτηριστικά των ως άνω προϊόντων (επιτόκιο, διάρκεια, προβλεπόμενες ανά προϊόν εξασφαλίσεις), όπως τα προϊόντα αυτά διατίθενται στο ευρύ κοινό και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Τράπεζας.

Η Attica Bank, κατά το έτος 2018 μέχρι και σήμερα, έχει χορηγήσει ικανό αριθμό και παρομοίου ύψους τέτοια δάνεια σε φυσικά πρόσωπα, όπως δε προκύπτει από σχετικά δημοσιεύματα, παρόμοια δάνεια σε πολιτικά πρόσωπα έχουν χορηγήσει και άλλες συστημικές Τράπεζες

Η Attica Bank επισημαίνει ότι από την ανάληψη της παρούσας Διοίκησης, η Τράπεζα εξυγιαίνεται συνεχώς έχοντας αυξήσει σημαντικά το ύψος των καταθέσεών της, μειώσει στο ελάχιστο τον δανεισμό της από τον ELA, μειώσει σημαντικά το λειτουργικό της κόστος και επιτύχει, προ φόρμα, συνολικό δείκτη φερεγγυότητας 16,2% και δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων 35% (έναντι του μέσου όρου των λοιπών Τραπεζών που κυμαίνεται στο 40%).

Είναι λοιπόν άδικη η στοχοποίηση της Attica Bank, η οποία εξυγιασμένη μπορεί να έχει να επιτελέσει το ρόλο της στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενισχύοντας κατά το δυνατόν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ιδιώτες με όρους ελεύθερης αγοράς και στο μέτρο της τραπεζικής πρόνοιας.

ΥΓ 1) και για ξεκαθαρίζουμε με τη λάσπη περι εισοδημάτων μου που τα υπολογίζουν με αλχημείες:ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2000 ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2015 ΗΜΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ !! Δεν ημουν ποτέ στο δημοςιο συςτημα υγείας μετα που τελείωσα και την εξειδίκευση στη Μεθ (Αύγουστος 2000). Εκανα 13 αιτήσεις οπως εχω ξαναπεί ,αλλα δε διορίστηκα ποτέ !!!

2) Θα μας πει το πρώτο ΦΛΕΜΑ ,πως χρηματοδοτήθηκε με 1,7 δις μεςω Ελβετίας απο γνωστό εφοπλιστή ,τον ίδιο που χρηματοδότησε και τη Μαρεβα Μητσοτάκη ;;; Η αυτο ειναι συνήθης πρακτική τωρα που στέγνωσε η βρύση του ΚΕΕΛΠΝΟ…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter